Закон і Бізнес


У США знайшли спосіб боротьби з шахрайством на іспитах


№15 (1054) 07.04—13.04.2012
2720

У США знайшли спосіб боротьби з шахрайством під час вступу до вузів: з осені цього року в країні почнуть діяти нові правила допуску абітурієнтів до іспитів.


Тепер усі охочі вступити у вищі навчальні заклади будуть зобов’язані надати свою фотографію не лише після прибуття на іспит, а й під час реєстрації. Таким чином влада планує унеможливити здавання тестів замість абітурієнтів підготовленішими учнями чи студентами. Як правило, на посвідчення шахраї наклеюють свою фотографію, указуючи при цьому особисті дані тих, за кого відповідають на питання.

Крім того, тим, хто вступає, буде заборонено реєструватися на іспит того ж дня, коли вони мають намір його складати, а також змінювати місце здачі тестів.

Також вищі навчальні заклади планують тісніше співпрацювати зі школами, в яких раніше навчались абітурієнти. В обов’язковому порядку в школи надсилатимуть відомості про результати іспитів, щоб у випадку обману там змогли виявити підозріло високі результати тих або інших учнів. Разом з даними про тести надсилатимуть і фотографії людей, що їх здали.

Також тепер абітурієнтів зобов’яжуть указувати свій рік народження і стать, аби припинити практику складання іспитів студентами за школярок, за іменами яких не можна визначити їхню стать.