Закон і Бізнес


Головою Вищого адміністративного суду України став Олександр Нечитайло


3081


Головою Вищого адміністративного суду України став Олександр Нечитайло

Сьогодні, 16 червня 2014 року, рішенням зборів суддів Вищого адміністративного суду України на посаду Голови ВАСУ призначено суддю Нечитайла Олександра Миколайовича .

Рішення прийнято на підставі голосування суддів Вищого адміністративного суду України. Кандидат Нечитайло О.М. отримав 45 голосів суддів.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», голова вищого спеціалізованого суду призначається на посаду шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів, які працюють у відповідному суді. У Вищому адміністративному суді України наразі працює 84 судді, таким чином голова суду може бути обраний за умови набрання мінімум 43-х голосів суддів.

Під час свого короткого виступу перед суддями новопризначений Голова суду пообіцяв, що докладе максимум зусиль для того, щоб спільною наполегливою і кропіткою працею адміністративні суди довели, що варті довіри суспільства. Серед перших кроків на посаді Олександр Нечитайло назвав покращення якості та ефективності роботи апарату суду.

Розгляд питання про призначення заступників Голови Вищого адміністративного суду України судді вирішили перенести на інший раз. Про дату і час проведення наступних зборів суддів ВАСУ, де вирішуватиметься питання призначення заступників Голови Вищого адмінсуду, буде повідомлено на офіційному веб-сайті суду.

Довідка
Нечитайло Олександр Миколайович народився у 1969 році в Херсоні.
У 1994 році закінчив Харківський юридичний інститут, здобувши фах юриста.
Суддівську кар’єру Олександр Нечитайло розпочав у 1999 році з призначення на посаду судді арбітражного суду Херсонської області.
У вересні 2002 року став Нечитайло О.М. суддею Київського апеляційного господарського суду.
З березня 2006 року - суддя Вищого адміністративного суду України.
З серпня 2010 року займав посаду секретаря четвертої судової палати ВАСУ.
З 16 червня 2014 року – Голова Вищого адміністративного суду України.