Закон і Бізнес


Шипи класу люкс

Лондонських безхатьків вирішили віднадити від ночівлі біля престижних будинків у своєрідний спосіб


№24 (1166) 14.06—20.06.2014
2842

У британській столиці вирішили подолати проблему безхатьків доволі кардинально — на майданчику перед одним з житлових будинків класу люкс було встановлено металеві шипи. Мешканці вважають, що це зробили для того, щоб люди, які не мають домівки, не мали змоги спати біля під’їздів.


Мешканці будинку, вартість квартири в якому перевищує £800 тис. (понад 16 млн грн.), розповідають, що шипи з’явилися наприкінці травня після того, як у ніші будівлі бездомні розпочали облаштовувати на нічліг, повідомляє The Telegraph.

У благодійних організаціях назвали нелюдським такий метод боротьби з особами без постійного місця проживання. За словами представниці однієї з них, Кетрін Сакс-Джонс, навіть саму ситуацію, за яої в XXI столітті у Великій Британії люди сплять просто неба, не можна вважати нормальною. Вона зазначила, що кількість бездомних у країні безперервно збільшувалася за останні 3 роки, у Лондоні за цей самий період вона зросла на 75%. Із точки зору К.Сакс-Джонс, насамперед потрібно боротися з причинами того, чому ці люди опинилися на вулиці, а не з фактом їхнього існування.

Викладені в Інтернет фотографії шипів викликали обурення користувачів соціальних мереж, які порівняли такий підхід із методами боротьби з голубами, проти яких часто застосовують аналогічні конструкції. Хто саме вирішив таким чином відвадити безхатьків від фешенебельного будинку, достеменно невідомо.

Влада британської столиці не уточнювала, що шипи встановлено саме для того, щоб перешкодити ночівлі бездомних біля будинку. Приміром, одна з найбільших британських мереж супермаркетів Tesco, яка також оснастила майданчик перед своєю крамницею шипами, заявила, що ці заходи вжито проти тих, хто поблизу розпиває алкогольні напої та поводиться асоціально.