Закон і Бізнес


Святкувати по-чоловічому


№14 (1053) 01.04—06.04.2012
2604

У парламенті запропонували зробити 23 лютого вихідним днем. Нардепи переконані, що додатковий неробочий день сприятиме патріотизму.


«Незважаючи на надзвичайне значення для українського суспільства свята — Дня захисника Вітчизни, 23 лютого залишається робочим днем», — констатує нардеп Вадим Колесніченко, який вирішив виправити цю ситуацію й подав законопроект «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України» (№10189-1).

З моменту проголошення державним святом Дня захисника Вітчизни вже стало доброю традицією святкувати 23 лютого як усенародний чоловічий день, відзначає нардеп. «У цей день зі святом вітають усіх чоловіків, у тому числі військових та тих, хто присягнув Вітчизні боронити її від ворогів», — пояснює доцільність змін парламентар. Перетворення ж цього дня на неробочий, за його словами, підвищить значущість свята та сприятиме патріотичному вихованню.

Варто відзначити, що В.Колесніченко не єдиний у парламенті, хто пропонує зробити 23 лютого вихідним. З подібною пропозицією звернувся до колег і Володимир Ландік. Щоправда, між їхніми проектами є суттєва різниця. Запроваджуючи новий неробочий день, В.Ландік радить забрати цей статус у 2 травня. Натомість В.Колесніченко готовий не зменшувати кількості весняних свят.