Закон і Бізнес


Суддя КСУ Станіслав Шевчук бере участь у засіданні Федерального товариства з дослідження законодавства та публічної політики


1225


Суддя Конституційного Суду України Станіслав Шевчук на запрошення Федерального товариства з дослідження законодавства та публічної політики берее участь у засіданні європейської судової мережі цієї організації, що проходе 4-7 червня 2014 року в столиці Республіки Австрія Відні.

На засідання запрошені також представники органів конституційної юрисдикції Грузії, Польщі, Словенії, Угорщини, судді Європейського суду з прав людини, Суду Європейського Союзу, окружних апеляційних судів США.

Учасники конференції планують обговорити роль конституційних судів у забезпеченні належного балансу повноважень Європейського суду з прав людини, Суду Європейського Союзу, Європейської Комісії та повноважень національних судів, зокрема конституційних. Крім того, мова йтиме про сучасні виклики, які постають перед суддями конституційних судів, та актуальні проблеми захисту і забезпечення незалежності судової влади, особливо в питаннях призначення, дисциплінарної відповідальності та звільнення суддів конституційних і верховних судів. Судді також обговорять тему про можливості конституційних судів запобігати використанню процесу змін до конституції в інтересах зміцнення влади окремих політичних партій.

Федеральне товариство з дослідження законодавства та публічної політики розташоване у м. Вашингтон і об'єднує 45 тисяч юристів, студентів юридичних факультетів, суддів та науковців. Співпрацює з європейськими суддями, які сповідують принцип верховенства права, незалежність суддів, основні свободи, суддівське обмеження та національний суверенітет.