Закон і Бізнес


Заочно за гратами

13 років ув’язнення американець помилково провів на волі


№22 (1164) 31.05—06.06.2014
3077

Житель Сент -Луїса (штат Міссурі), засуджений за грабіж до 13 років тюрми, який через помилку влади перебував на волі, звільнений з-під арешту. Протягом усього строку чоловік не намагався переховуватися від правосуддя: жив за місцем прописки і справно платив податки.


У 1999 році Корнеліус Андерсон разом зі своїм спільником скоїв напад на менеджера ресторану швидкої їжі. У 2000 році злочинець постав перед судом і був засуджений до 13 років позбавлення волі. Після цього захист К.Андерсона подав апеляцію на вирок, на час розгляду якої засудженого відпустили під заставу.

У задоволенні прохання адвокатам відмовили, після чого злочинеця мали б повідомити про те, куди і коли йому приїхати з речами для відправлення до в’язниці. Однак цього не сталося. Чоловік навіть сам повідомив владі про відсутність будь-яких розпоряджень, але йому наказали зачекати.

За ці роки К.Андерсон влаштувався на роботу, встиг одружитися, розлучитися і вдруге одружитися, завести дітей, стати волонтером у місцевій церкві та футбольній команді. За словами засудженого, після кількох років такого життя він був упевнений, що про нього забули.

Безтурботне життя чоловіка, який уникнув тюрми, закінчилося влітку минулого року, у той самий день, коли його мали звільнити згідно з вироком. До його будинку прийшли поліцейські, заарештували його і відвезли до в’язниці.

Після цього в мережі розгорнулася кампанія на підтримку К.Андерсона. Під онлайн-петицією за його звільнення підписалося понад 35000 користувачів.

Суддя Террі Лінн похвалив засудженого за його зразкову поведінку і ухвалив звільнити його з-під арешту, а строк вважати погашеним.