Закон і Бізнес


Рада не змогла обрати нового омбудсмана


15.03.2012 16:17
2276

Верховна Рада 15 березня не змогла обрати нового уповноваженого ВР з прав людини (омбудсмена), оскільки жодна із запропонованих кандидатур не набрала потрібної кількості голосів.


На пост омбудсмена претендували правозахисник, співголова Харківської правозахисної групи, голова правління Української Гельсінської Спілки Євген Захаров і урядовий уповноважений Європейського суду з прав людини Валерія Лутковська.

Як повідомив голова лічильної комісії, нардеп Микола Шершун, бюлетені для таємного голосування за кандидатуру омбудсмена отримали 392 депутати.

Кандидат від більшості Валерія Лутковська набрала 212 голосів за необхідних 226-ти, а Євген Захаров – 134. 18 парламентаріїв проголосували проти обох кандидатур, 27 бюлетенів визнані недійсними.

Як відомо, кандидатуру Захарова в ВР внесли фракції БЮТ і НУ-НС на початку лютого 2012 року. Пізніше у Партії регіонів заявили, що будуть підтримувати в якості кандидата на посаду омбудсмена Валерію Лутковську.

Нагадаємо, на початку лютого завершився термін повноважень омбудсмена Ніни Карпачової. Відповідно до законодавства, омбудсмен переобирається кожні 5 років. Карпачова займала цей пост з 1998 року.

ZN.UA