Закон і Бізнес


Делегація ОБСЄ дослідила, як МВС бореться з антисемітизмом


30.04.2014 15:27
1852

Міністерство внутрішніх справ відвідала делегація Організації з безпеки і співробітництва в Європі, аби обговорити ситуацію з випадками антисемітизму та ксенофобії в Україні.


Як повідомили у МВС, делегацію ОБСЕ очолювали особистий представник Голови ОБСЄ з питань боротьби з антисемітизмом Рабин Ендрю Бейкер та радник з питань боротьби з антисемітизмом Департаменту з питань толерантності та недискримінації Бюро демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ Анна Гебель.

Нагадаємо, між МВС та БДІПЛ ОБСЄ у липні 2012 року було підписано Меморандум про взаєморозуміння.

За словами начальника відділу моніторингу з дотримання прав людини в діяльності ОВС та взаємодії з інститутами громадянського суспільства Управління зв’язків з громадськістю МВС Наталії Бородич, в рамках зазначеного Меморандуму, МВС імплементує Програму БДІПЛ з підготовки представників правоохоронних органів України у сфері протидії злочинам, скоєним на ґрунті ненависті.

А представник Головного слідчого управління МВС Олексій Крюков зауважив, що «ми не розділяємо громадян України за національними ознаками. Звісно, злочини трапляються, проте кількість правопорушень, які носять мотив на ґрунті расової приналежності дуже мала». Він також запевнив, що «будь-яке повідомлення про правопорушення, яке має ознаки злочину на ґрунті ненависті ретельно розслідується та у разі їх підтвердження порушується кримінальне провадження за відповідною статтею Кримінального кодексу України».

Закон і Бізнес