Закон і Бізнес


Документ на заміну


№17 (1159) 26.04—06.05.2014
3214

У разі втрати повідомлення про взяття на облік платника ЄСВ ніщо не заважає його власнику отримати дублікат. При цьому, наголошують у Мін доходів, він нічим не відрізнятиметься від оригіналу.


Правила отримання відповідного дубліката Міндоходів роз’яснило листом від 15.04.2014. Відповідно до нього можна отримати дублікат, якщо документ втрачений  або зіпсований (зношений) Для цього необхідно подати відповідну заяву в орган доходів і зборів за місцезнаходженням чи місцем проживання платника. Така заява складається у довільній формі.

Водночас узяття на облік юросіб (їх відокремлених підрозділів) та ФОП як платників єдиного внеску підтверджується випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців. У разі втрати або зношення виписки з держреєстру платники так само можуть звернутися із заявою до державного реєстратора та повторно отримати документ.

При цьому на повідомленні про взяття на облік як платника ЄСВ та виписці з держреєстру, які видають замість втрачених, немає слова «дублікат».