Закон і Бізнес


«Винагорода» за фальшиву пенсію


№8 (1047) 17.02—24.02.2012
3098

Працівника Конотопського управління Пенсійного фонду обвинувачують у зловживанні владою. Держслужбовець підробив постанову суду й виконавчий лист, унаслідок цих злочинних дій держава втратила 94,5 тис. грн.


Працюючи на посаді головного спеціаліста відділу з призначення пенсій, чиновник вступив у позаслужбові відносини з пенсіонером і за грошову винагороду пообіцяв йому вирішити питання підготовки документів, на підставі яких той отримуватиме надбавку до пенсії як учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Внаслідок протиправних дій держслужбовця управлінням Пенсійного фонду в м.Конотопі й Конотопському районі безпідставно нараховано й перераховано на особистий рахунок пенсіонера К. кошти на загальну суму 94,5 тис. грн. За надану «послугу» чиновник отримав від пенсіонера «винагороду» в розмірі 9,5 тис. грн. За цим фактом конотопським міжрайонним прокурором проти працівника управління Пенсійного фонду порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.364 і ч.1 ст.366 КК.