Закон і Бізнес


Сміття із «собачою» знижкою


№15 (1157) 11.04—17.04.2014
2837

Мер італійського міста Ф’юмічіно вирішив заохочувати любителів тварин зменшенням податку на сміття. Жителі містечка платитимуть половину податку за вивезення сміття, якщо візьмуть собаку чи кішку з державного притулку.


Такий законопроект був розглянутий міським управлінням. Мер у такий спосіб має намір розвантажити місцеві притулки для тварин. Зазначену 50% податкову знижку вже передбачено в бюджеті муніципалітету на 2014 р., повідомляє сайт TerzoBinario. «Це додаткова пільга для громадян, які перебувають у складному фінансовому становищі», — пояснив мер Естеріно Монтіно, член лівоцентристської демократичної партії.

Крім того, від тварин вигідно позбутися й самій мерії, оскільки утримання одного чотирилапого з бюджету виділяється €5 на день. Проте їх безвідповідально роздавати, звичайно, не будуть: планується продовжувати опікуватися долею і здоров’ям тварин, котрі знайшли господарів.

За минулий рік було прийнято кілька законів щодо зниження і полегшення податкового тягара для жителів Ф’юмічіно. Особливу увагу мерія приділяє допомозі малозабезпеченим громадянам.