Закон і Бізнес


Етика та естетика


№15 (1157) 11.04—17.04.2014
14435

Правила поведінки та особливості професійної етики працівника суду вивчали учасники семінару для начальників та заступників начальників структурних підрозділів, який відбувся в Апеляційному суді м.Києва.


Так, за інформацією прес-служби АСК, начальник відділу кадрової роботи та державної служби суду Алла Удовиченко звернула увагу учасників заходу на стандарти поведінки працівника суду, до яких належать дотримання законності, професіоналізм, належні культура спілкування та зовнішній вигляд тощо. Особливу увагу вона приділила запобіганню конфлікту інтересів. Адже закон «Про державну службу» встановлює обмеження при призначенні на посаду та перебування на ній, зокрема щодо випадків, які можуть призвести до конфлікту інтересів.

Під час навчального семінару присутні також ознайомилися з питаннями щодо етики працівника суду, яка грунтується на нормах життя в суспільстві та повазі до гідності людини. Крім того, А.Удовиченко нагадала про дрес-код. «Працівник суду повинен бути охайним, носити діловий одяг та уникати екстравагантності в зовнішньому вигляді; носити нагрудні прозорі таблички (бейджі) із зазначенням свого імені та посади і називати себе на першу вимогу відвідувачів суду», — наголосила доповідачка.