Закон і Бізнес


Д.Бугай закликав правоохоронців повернутись у русло законності


24.03.2014 14:09
3518

Під час затримання адвоката, президента Асоціації правників України Дениса Бугая працівниками правоохоронних органів допущено низку грубих порушень норм КПК та закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».


На цьому наголосили представники органів адвокатського самоврядування та захисники адвоката під час сьогоднішньої прес-конференції на тему "Гарантії професійних прав адвокатів в умовах розвитку демократичної України: міф чи реальність", організованої компанією «ЛІГА:ЗАКОН», передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

Зокрема, йшлося про те, що про затримання адвоката не було повідомлено ані ЦБВПД, ані представників Ради адвокатів м.Києва. Крім того, як стало відомо, адвокатів Д.Бугая не допускали до підзахисного під час допиту слідчим, а останній й взагалі не виходив на зв’язок, аби затягнути час та пустити захисників по хибному сліду.

Своєю чергою, Д.Бугай наголосив, що не збирався та не збирається переховуватись від слідства, натомість, готовий співпрацювати з останнім, й закликав правоохоронні органи повернутись у русло законності.

Нагадаємо, Д.Бугай був затриманий 21 березня.

Наразі у Голосіївському райсуді столиці вирішується питання щодо обрання Д.Бугаю міри запобіжного заходу.

Закон і Бізнес