Закон і Бізнес


Права адвокатів сьогодні - міф чи реальність?


24.03.2014 08:53
3102

В останні тижні від представників влади лунали заяви про абсолютну прозорість та законність всіх своїх подальших дій, однак чи реалізуються ці обіцянки на практиці? Можливість зробити перші висновки виникла у зв'язку із затриманням Президента Асоціації правників України, відомого адвоката Дениса Бугая.


24 березня в 10:00 в Прес-центрі Інформаційного агентства ЛІГАБізнесІнформ (Київ, вул. Шамрила, 23) відбудеться прес-конференція провідних адвокатів України на тему: "Гарантії професійних прав адвокатів в умовах розвитку демократичної України: міф чи реальність".

На прес-конференції провідні українські адвокати поділяться думками з приводу того, чи змінилася ситуація щодо забезпечення професійних прав адвокатів в умовах діяльності нової влади.

Як повідомили виданню «Закон і Бізнес» в Асоціації правників України, затримання адвоката Д.Бугая вібулося з грубим порушенням вимог статті 23 Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність". Більше того, інформація, яку слідство намагається отримати є предметом адвокатської таємниці. Численні порушення закону в даному випадку свідчать про протиправність методів слідства стосовно Д.Бугая з метою змусити його розкрити адвокатську таємницю і порушити Присягу Адвоката України. Створення такого прецеденту може створити реальну загрозу для адвокатури України та професійної діяльності кожного з адвокатів.

У заході візьмуть участь:

- Олег Бєляєв, в.о. Голови Вищого кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури НААУ;

- Петро Бойко, віце-президент Спілки адвокатів України, голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області;

- Ольга Дмитрієва, керуючий партнер ЮФ "Дмитрієва та партнери", Президент Асоціації адвокатів України;

- Інна Рафальська, Голова Ради адвокатів м.Києва;

- Олексій Резніков, Віце-президент Асоціації юристів України, партнер АБ "Єгоров, Пугинський, Афанасьєв і партнери в Україні";

- Віталій Сердюк, адвокат, партнер АО AVERLEX, член Ради адвокатів м.Києва.