Закон і Бізнес


Держоргани почали порушувати регуляторні процедури


13.03.2014 15:57
2440

Останнім часом органи виконавчої влади при розробці проектів регуляторних актів все частіше стали не дотримуватися вимог та процедур Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».


Про це йдеться у зверненні Держпідприємництва до Генеральної прокуратури, передає видання «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу відомства.

Зокрема, зазначається, що проекти регуляторних актів не публікуються на сайтах відомств, не проводяться громадські обговорення з представниками бізнесу та суб’єктів, які будуть впроваджувати норми цих проектів, проекти не надсилаються на погодження Держпідприємництву.

Такі випадки нерідко вчиняються свідомо з метою уникнення окремими міністерствами процедури погодження певних проектів регуляторних актів з Держпідприємництвом, оскільки містять в собі норми, які запроваджують додаткові бар’єри для підприємців.

У зв’язку з цим Держпідприємництво просить Генпрокуратуру вжити заходів щодо недопущення та припинення порушень органами влади вимог та процедур, визначених законодавством про державну регуляторну політику, таким чином не допустивши порушення чи звуження законних прав та інтересів суб’єктів господарювання.

Закон і Бізнес