Закон і Бізнес


Нова звітність — у проекті


№11 (1153) 14.03—20.03.2014
3017

Держпідприємництво підтримало внесення змін до чинного порядку заповнення та ведення податкової звітності. Необхідність затвердження нових форм виникла у зв’язку зі змінами, внесеними до Митного та Податкового кодексів у рамках проведення адміністративної реформи.


Наразі в Україні діють форми податкової звітності з єдиного податку та з податку на прибуток банку, затверджені наказами Мінфіну від 21.12.2011 №1688 та №1683 відповідно.

Проектом наказу, який розроблено Міністерством доходів і зборів, передбачається затвердження нової форми податкової декларації платника єдиного податку. Це має забезпечити право суб’єктів господарювання обирати та застосовувати спрощену систему оподаткування.

Проектом наказу «Про затвердження форми Податкової декларації з податку на прибуток банку» передбачається врегулювання питання достовірного обчислення податку на прибуток платниками, що провадять банківську діяльність.

Окрім цього, ураховані зміни до Податкового кодексу, зокрема щодо надання права платнику податку на прибуток сплачувати авансовий внесок з такого податку, а також можливості самостійно коригувати податкові зобов’язань для цілей трансфертного ціноутворення.