Закон і Бізнес


Сімферопольці – патріоти Криму, але не знають, коли День АРК


20.01.2012 10:36
34085

77,5% жителів кримської столиці вважають себе патріотами Криму, проте лише 13% сімферопольців знають, що День Автономної Республіки Криму відзначається сьогодні, 20 січня.


Такі дані соціологічного дослідження, проведеного Кримською республіканською організацією ВМГО «Спілка молодих політологів України».

Згідно з отриманими даними, більшість жителів кримської столиці (78,5%) вважають, що Крим справедливо має автономний статус. 14,5% сімферопольців висловилися на користь того, що Крим, як і інші регіони країни, повинен мати статус області. 7% респондентів не змогли відповісти на дане питання.

Дослідження показало, що тільки 19% сімферопольців знають, що нинішня редакція Конституції Криму була прийнята в 1998 році. 53% сімферопольців назвали неправильну дату прийняття Конституції. 28% респондентів не змогли відповісти на дане питання.

Як показало дослідження, більшість сімферопольців (56,5%) знають, як звали першого та останнього президента Республіки Крим (ред. Юрій Мєшков). 12,5% респондентів думають, що першого й останнього президента Криму звуть якось по-іншому. Вагомій частині жителів кримської столиці (31%) важко було відповісти на дане питання.

Цікаво, що лише 13% сімферопольців знають, що День Автономної Республіки Криму відзначається 20 січня. 5,5% респондентів назвали приблизну, але неправильну дату. Великій частині сімферопольців (81,5%) важко відповісти на дане питання.

Згідно з отриманими даними, 77,5% жителів кримської столиці вважають себе патріотами Криму. 21% респондентів заявили, що не вважають себе патріотами Криму. Лише 1,5% респондентів не змогли відповісти на дане питання.

За словами кримського політолога, голови Кримської республіканської організації ВМГО «Спілка молодих політологів України» Івана Мезюхо отримані дані свідчать про високу патріотичність сімферопольців до Криму. «Безумовно, в Сімферополі високий рівень патріотизму до автономії, однак, разом з цим, у більшості громадян відсутні знання про новітню історію Криму. Це дуже сумно. Я сподіваюся, що з часом, ситуація в корені зміниться. Кожен з нас повинен зробити все можливе, щоб ця ситуація змінювалася», - резюмував Іван Мезюхо.

Соціологічне дослідження серед мешканців м. Сімферополя «Сімферопольці і автономія» проводилося з 18 по 19 січня 2012 року. У ході дослідження було опитано 600 респондентів. Вибірка відповідає статевовіковій ознаці жителів Сімферополя. Статистична похибка не перевищує 3,1%.

ЗіБ