Закон і Бізнес


Спецкомісія ВР узялася за мовний закон


05.03.2014 11:42
2814

Утворена 4 березня 2014 року Тимчасова спеціальна комісія з підготовки проекту Закону України про розвиток і застосування мов в Україні провела своє перше засідання.


Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомили у прес-службі Верховної Ради

За пропозиціями народних депутатів України Комісія вирішила залучити до участі в її роботі експертів – представників різних регіонів України. Заслухавши думки народних депутатів та фахівців, Комісія дійшла згоди щодо назви майбутнього проекту Закону.

Визнаючи норми статті 10 Конституції України як базові та непорушні, Комісія визначила коло документів, які розглядатимуться та братимуться за основу при підготовці нової редакції Закону. Серед них,  Європейська хартія регіональних мов або мов меншин, Закон України «Про ратифікацію Європейської хартії регіональних мов або мов меншин», від 15.05.2003 р., Закон України «Про засади державної мовної політики України» від 03.07.2012р., проект Закону «Про функціонування української мови як державної та порядок застосування інших мов в Україні», внесений н.д.В.Яворівським, М.Матіос, І.Фаріон та іншими народними депутатами України (р.н. 1233), проект Закону України «Про порядок застосування мов в Україні», розроблений групою фахівців під головуванням Леоніла Кравчука та Закон УРСР «Про мови в Українській РСР» від 28.10.1989 року.

Наступне засідання Тимчасової спеціальної комісії відбудеться 11 березня.

Юрлига