Закон і Бізнес


В Іспанії заборонили кориду


Відтепер каталонським тореадорам роги биків не загрожують.

№2-3 (1041-1042) 14.01—20.01.2012
7917

З 1 січня в Каталонії (Іспанія) набрало чинності рішення про заборону кориди. Останній бій биків у Барселоні відбувся восени 2011 року.


Нагадаємо, у кінці липня 2010 року парламент Каталонії ухвалив рішення про заборону проведення кориди. «За» проголосували 68 депутатів, «проти» — 55.

На останній кориді в Барселоні був аншлаг — 18-тисячний натовп аплодував і супроводжував все те, що відбувалося, криками. «Для такого міста як Барселона закрити арену — це майже те ж саме, що викинути полотна Пабло Пікассо в сміття», — заявив 68-річний чоловік, один з глядачів останнього шоу.

Однак так думають не всі. Протягом кількох років жителі Каталонії вимагали від місцевої влади заборонити жорстоку розвагу. Петицію про припинення цієї багатовікової традиції підписали близько 200 тис. чоловік. Прохання розглядав парламент регіону, і в липні 2010-го ухвалив рішення про заборону проведення кориди в Каталонії.

Хоча підписи під петицією до парламенту збирали захисники тварин, політичні аналітики вважають, що заборона бою биків є приводом, за допомогою якого Каталонія вирішила підкреслити свою незалежність від решти Іспанії.

Зараз на території Іспанії корида заборонена у двох регіонах. Це Канарські острови, що відмовилися проводити бій биків у 1991 році, та Каталонія.