Закон і Бізнес


Підведені підсумки роботи за 2013 рік Апеляційного суду Луганської області та місцевих загальних судів


823


26 лютого 2014 року в Апеляційному суді Луганської області відбулись збори суддів Апеляційного суду Луганської області за участю голів суддів місцевих судів, на яких підведені підсумки роботи за 2013 рік. Розпочались збори суддів Апеляційного суду Луганської області з підведення підсумків роботи судових палат апеляційного суду за 2013 рік. Секретар судової палати апеляційного суду з розгляду цивільних справ Кравченко Н.В. звітувала про діяльність судової палати та доповіла, що у 2013 році в провадженні Апеляційного суду Луганської області перебувало 5938 справ. Було розглянуто 5903 справи з прийняттям рішення, з них у 1681 справі задоволено апеляційні скарги та постановлено свої рішення. У середньому на кожного суддю цивільної палати Апеляційного суду Луганської області приходилося приблизно 15 справ. У порівнянні з 2012 роком кількість розглянутих справ фактично не збільшилась. Секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Молчанов О.О. звітував про результати роботи у 2013 році судової палати апеляційного суду з розгляду кримінальних справ, доповів що у 2013 році в провадженні Апеляційного суду Луганської області перебувало 11 782 справи та матеріалів кримінального провадження, розглянуто 11 539 справ та матеріалів кримінального провадження.

Узагальнення якості роботи судів області представили в.о. голови Апеляційного суду Луганської області – Чорнобривко Ю.В. та заступник голови Апеляційного суду Луганської області – Карайван Т.Д. У своєму виступі в.о. голови Апеляційного суду Луганської області Чорнобривко Ю.В. зазначив, що в 2013 році в провадженні судів області перебувало 14 740 кримінальних справ та кримінальних проваджень щодо 16 323 осіб, з них закінчено провадженням 12 045 справ та проваджень щодо 12 923 осіб, розглянуто з постановленням вироку 9922 кримінальні справи та провадження щодо 10 865 осіб. Також, Чорнобривко Ю.В. зазначив, що суддями місцевих судів Луганської області проведена значна робота, спрямована на поліпшення якості відправлення правосуддя, забезпечення захисту прав та свобод людини.

Узагальнення щодо дотримання строків призначення та розгляду кримінальних та цивільних справ представили судді Апеляційного суду Луганської області Ігнатов Р.М. та Кострицький В.В. Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Луганської області Реус Є.В. доповів матеріали узагальнення практики застосування судами області законодавства про відповідальність за окремі корупційні правопорушення у 2013 р.