Закон і Бізнес


Здобутки апеляційного суду


В.Кузьмишин не лише привітав колег словами, а й вручив нагороди

№52 (1039) 26.12—04.01.2012
2871

У грудні минулого року Державна судова адміністрація оголосила про початок діяльності Вінницького апеляційного адмінсуду. А вже через рік голова ДСАУ Руслан Кирилюк відзначив здобутки цієї обителі Феміди та закликав інші суди брати приклад з ВААС.


Передумовою створення суду апеляційної інстанції у Вінницькій області став указ Президента «Про утворення місцевих та апеляційних судів, затвердження їх мережі та кількісного складу суддів» від 16.11.2004 (з наступними змінами). Вже 8 жовтня 2010 року державним реєстратором Виконавчого комітету Вінницької міської ради було зареєстровано юридичну особу — Вінницький апеляційний адміністративний суд — та видано відповідне свідоцтво, а роботу суд розпочав 15 грудня минулого року.

Урочисте зібрання з нагоди річниці роботи ВААС відбулося 14 грудня. Учасники заходу відзначили, що створення цієї установи можна назвати безперечним здобутком вітчизняного адмінсудочинства. Він досяг вагомих здобутків у справі захисту прав і свобод людини. Голова ДСАУ у вітальній промові навів низку позитивів у роботі суду та наголосив: хоч і відзначається лише перша річниця діяльності установи, проте саме на такі суди варто рівнятися та брати їх за приклад.

Також своїх колег привітав голова ВААС Віталій Кузьмишин. На цю посаду Вища рада юстиції призначила його 20 грудня минулого року. Очільник суду розповів про здобутки та успіхи колективу. А їх, за його словами, чимало, адже територіальна юрисдикція ВААС поширюється на Вінницьку, Хмельницьку та Чернівецьку області. ВААС здійснює перегляд судових рішень 3 окружних та 66 місцевих загальних судів.

Кращих за результатами роботи працівників з нагоди професійного свята та за значний внесок у виконання правничих завдань нагородили відзнаками та почесними грамотами.