Закон і Бізнес


МВС для людей


В.Янукович особисто привітав міліціонерів з професійним святом.

№52 (1039) 26.12—04.01.2012
2893

20 грудня українській міліції виповнилося 20 років. Віктор Янукович привітав стражів порядку із професійним святом і вручив нагороди тим правоохоронцям, які зробили внесок у справу захисту правопорядку.


У привітальному слові В.Янукович зазначив, що міліціонер в очах громадян має бути надійним помічником і захисником, бо він представляє державну владу. За словами В.Януковича, хоч як це не прикро, але сьогодні ще доводиться говорити про корупцію, випадки насильства та інші недоліки правоохоронної сфери. Такі дії руйнують авторитет держави, підривають довіру до закону. У зв’язку з цим глава держави наголосив на неприпустимості порушення прав і свобод громадян під час їхнього затримання та перебування за гратами в органах внутрішніх справ, недотримання положень законодавства під час проведення досудового слідства. В.Янукович підкреслив, що робота «для галочки» спотворює саму суть правоохоронної діяльності, а тому потрібно працювати для людей та заради них.

Крім того, Президент звернув увагу на реформи. За словами глави держави, органічним результатом цих змін має стати трансформація МВС у відомство європейського зразка, що стоїть на захисті прав, честі, гідності та законних інтересів громадян і держави. В.Янукович також окреслив коло пріоритетних питань, які правоохоронцям належить вирішувати в ході повсякденної роботи. Серед них — протидія дитячій та підлітковій злочинності, незаконному обігу наркотиків, розкраданню бюджетних коштів, а також забезпечення належного рівня охорони громадського порядку під час фінальної частини Євро-2012.

Після привітання від Президента програму урочистостей продовжив святковий концерт — міліціонерів привітали українські зірки естради.