Закон і Бізнес


«Велике переселення» прокурорів


№51 (1038) 17.12—25.12.2011
3086

У наглядовому органі чергове «велике переселення» — Генпрокурор Віктор Пшонка знову суттєво «перетасував» своїх підлеглих. За інформацією ГПУ, нові призначення були пов’язані «з ротацією і завершенням 5-річного терміну повноважень прокурорів окремих областей».


У результаті кадрових перестановок деякі прокурори помінялися областями, частина «призначенців» переїхала в регіони з центрального апарату ГПУ, і навпаки. Зокрема, Микола Франтовський, котрий очолював прокуратуру Житомирської області, призначений заступником начальника ГУ ГПУ, а прокурор Волинської області Андрій Гіль став заступником прокурора Рівненської області. Прокурор Сумської області Сергій Ленський переведений на керівну посаду в апарат Генеральної прокуратури. А на його місце заступив Олег Василенко, який з 1999 року працював у центральному апараті ГПУ.

Прокуратуру Житомирської області очолив Ігор Проценко, який до цього був прокурором Одеської області. На його місце «відправився» Степан Моліцький, що раніше обіймав посаду заступника Генпрокурора — прокурора АР Крим. Він також затверджений членом колегії ГПУ.

Прокурором Криму став В’ячеслав Павлов. Крім того, своїм наказом В.Пшонка призначив Андрія Параку прокурором Волинської області (раніше був першим заступником прокурора Івано-франківської області). Запорізьку обласну прокуратуру очолив Олександр Кирилюк — колишній перший заступник прокурора Харківської області.