Закон і Бізнес


ВККС отримає кошти


№51 (1038) 17.12—25.12.2011
2959

Парламент урегулював проблему оплати праці членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів, котрі не мають основного місця роботи. Завдяки змінам «кваліфікаційними» за жодних обставин без зарплати не залишаться.


Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до статті 98 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (№9273). Новації Володимира Пилипенка та Валерія Писаренка спрямовані на законодавче врегулювання питань оплати праці членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів, котрі не мають основного місця роботи, проте продовжують виконувати повноваження члена комісії.

Закон дозволить установити підстави для нарахування членам ВККС заробітної плати та виконати вимоги ч.4 ст.43 Конституції, відповідно до якої кожен має право на заробітну плату.

Зокрема, передбачено визначити розмір заробітної плати «кваліфікаційників», які не мають основного місця роботи, проте виконують повноваження членів комісії, на рівні тих колег, котрі призначені з’їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.