Закон і Бізнес


Довідка ВРЮ


№50 (1037) 10.12—16.12.2011
3594


Вища рада юстиції

Довідка
про результати розгляду питань порядку денного

30 листопада 2011 року        №16

 

 

 

1. За поданням Ради суддів адміністративних судів Вища рада юстиції прийняла рішення про призначення ТЕМКІЖЕВА Ігоря Хажмуридовича на посаду голови Вищого адміністративного суду України.

2. За поданням Ради суддів загальних судів Вища рада юстиції прийняла рішення про призначення суддів на адміністративні посади:

1. КРАСНОЩОКОВОЇ Наталії Степанівни — заступником голови Апеляційного суду Донецької області;

2. МАТЮШЕНКА Ігоря Володимировича — заступником голови Апеляційного суду Житомирської області;

3. БУНДИ Анни Олександрівни — головою Бродівського районного суду

Львівської області;

4. ГАЛИНА Володимира Петровича —головою Самбірського міськрайонного суду Львівської області;

5. ДІБРОВИ Олександра Вікторовича — головою Народицького районного суду Житомирської області;

6. ЛЮБЧЕНКА Сергія Дмитровича — головою Совєтського районного суду м.Макіївки Донецької області;

7. МІХНЕНКА Сергія Дмитровича —головою Малинського районного суду Житомирської області;

8. МИХАЙЛОВА Віталія Євгенійовича — головою Центрального районного суду м.Сімферополя Автономної Республіки Крим;

9. ГАЙДУРА Антона Юрійовича —заступником голови Міжгірського районного суду Закарпатської області;

10. ГОЛОВІНА Валерія Олександровича — заступником голови Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області;

11. ГРЕЦЬКА Василя Адамовича —заступником голови Ємільчинського районного суду Житомирської області;

12. ДВІРНИК Надії Вікторівни — заступником голови Центрального районного суду м.Сімферополя Автономної Республіки Крим;

13. ДУБОВИКА Петра Васильовича —заступником голови Народицького районного суду Житомирської області;

14. ЄРЬОМІНА Дмитра Олександровича — заступником голови Центрально-Міського районного суду м.Макіївки Донецької області;

15. ЗАБОРСЬКОГО В’ячеслава Олександровича — заступником голови Будьоннівського районного суду м.Донецька;

16. КАЛІНІЧЕНКО Лариси Степанівни — заступником голови Голосіївського районного суду м.Києва;

17. КОТУБЕЯ Івана Івановича — заступником голови Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області;

18. ЛЕШКО Світлани Миколаївни —заступником голови Коростенського міськрайонного суду Житомирської області;

19. ПАЛІНЧАКА Олександра Миколайовича — заступником голови Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області;

20. ПАНАС Наталії Леонідівни — заступником голови Пролетарського районного суду м.Донецька;

21. ПЕТРУНІ Ніни Василівни — заступником голови Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області;

22. РАССУЖДАЯ Вадима Яковича —заступником голови Червоногвардійського районного суду м.Макіївки Донецької області;

23. ТИМОШЕНКА Андрія Олександровича — заступником голови Малинського районного суду Житомирської області;

24. ШИПОВИЧА Владислава Володимировича — заступником голови Калінінського районного суду м.Горлівки Донецької області.

3. Вища рада юстиції прийняла рішення відмовити Топузовій Наталії Михайлівні в призначенні на посаду заступника голови Першотравневого районного суду Донецької області.

4. За поданням Ради суддів загальних судів ВРЮ прийняла рішення про призначення ХОМИКА Андрія Петровича на посаду голови Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області та звільнення його з посади заступника голови цього суду.

5. За поданням Ради суддів загальних судів ВРЮ прийняла рішення про звільнення Якухна Олександра Михайловича з посади голови Овруцького районного суду Житомирської області.

6. Вища рада юстиції прийняла рішення про внесення подання Президенту про призначення Скраль Тетяни Василівни на посаду судді Закарпатського окружного адміністративного суду.

7. Прийнято рішення про внесення подань про звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

7.1. У зв’язку із закінченням строку, на який призначено,

Чолана Михайла Васильовича — судді Карлівського районного суду Полтавської області.

7.2. У зв’язку з неможливістю виконувати свої повноваження за станом здоров’я:

1. Сафонова Володимира Васильовича — судді Балаклавського районного суду м.Севастополя;

2. Дранчука Павла Юрійовича — судді Долинського районного суду Кіровоградської області.

7.3. У зв’язку з поданням заяви про звільнення з посади за власним бажанням Горюнової Людмили Іванівни — судді Євпаторійського міського суду Автономної Республіки Крим.

8. Прийнято рішення відмовити Кіяшку Віктору Івановичу у внесенні подання про звільнення у зв’язку з поданням заяви про відставку з посади судді господарського суду Сумської області й поінформувати Вищу кваліфікаційну комісію суддів про прий­няте рішення.

9. Прийнято рішення задовольнити скаргу Коноваленка Максима Івановича на рішення ВККС від 30.06.2011 №2246/Бо-11 про відмову в наданні рекомендації для обрання суддею Тернівського районного суду м.Кривий Ріг Дніпропетровської області безстроково, скасувати зазначене рішення й зобов’язати ВККС прийняти нове рішення.

10. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 22.04.2010 про внесення подання про звільнення Калініченка Ігоря Степановича з посади судді Апеляційного суду Херсонської області за порушення присяги.

11. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 14.09.2011 про внесення подання про звільнення Свяченої Юлії Борисівни з посади судді Приморського районного суду м.Одеси за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у скаргах Цихович Л.І. від 8.06.2010 (направленій до Вищої ради юстиції членом ВРЮ Онопенком В.В.), від 29.07.2010 (направленій до ВРЮ заступником керівника управління з питань звернень громадян Адміністрації Президента Г.Кільовою), від 17.12.2010 і 4.01.2011, та в депутатських зверненнях депутата Одеської міської ради Соколової В.К. в інтересах Цихович Л.І. від 6.08.2010, направлених до ВРЮ особисто депутатом, а також заступником глави Адміністрації Президента — керівником головного управління з питань судової реформи та судоустрою Портновим А.В. та управлінням документального забезпечення та контролю Верховного Суду.

12. Відхилено пропозицію (подання) члена Вищої ради юстиції від 27.05.2009 про внесення подання про звільнення Ткаченко Наталії Василівни з посади судді Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська за порушення присяги.

13. Відхилено пропозицію (подання) члена Вищої ради юстиції від 11.12.2009 про внесення подання про звільнення Паламаря Петра Івановича з посади судді Господарського суду м.Києва за порушення присяги.

14. Прийнято відмову члена Вищої ради юстиції від пропозиції від 26.10.2010 про внесення подання про звільнення Тесленко Тетяни Вікторівни з посади судді Кобеляцького районного суду Полтавської області за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у депутатському зверненні народного депутата Пилипенка В.П.від 9.12.2009 з доданими копіями скарг Гелли В.І. від 21.11.2009 аналогічного змісту, звернення депутата Кобеляцької міської ради Л.Пряхіної від 20.11.2009, скарг Андрейка О.Т. від 21.11.2009, заяви судді Кобеляцького районного суду Полтавської області Зацеркляного В.К. від 21.11.2009; зверненнях голови Кобеляцької районної ради Полтавської області Жукова В.В. від 3.12.2009, 18.12.2009 (з доданим зверненням депутатів Кобеляцької районної ради від 16.12.2009), 23.12.2009; заявах Гелли В.І.від 3.11.2009 та 28.05.2010 з доданою заявою від 4.11.2009 аналогічного змісту з попередньо надісланою; зверненні голови Комітету Верховної Ради з питань правосуддя Ківалова С.В.від 26.02.2010 з долученими депутатським зверненням народного депутата Омельченка Г.О. від 12.02.2010 та колективним зверненням Пухи Г.М., Рибалка М.Ю. та Вазерцевої Г.Г. від 5.02.2010.

15. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 16.04.2010 про внесення подання про звільнення Зуба Геннадія Анатолійовича з посади судді Київського районного суду м.Харкова за порушення присяги.

16. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 28.09.2010 про внесення подання про звільнення Малюкіна Юрія Петровича з посади судді Великобурлуцького районного суду Харківської області за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненнях представника ТОВ «Росія» Воронкі­-на М.В., генерального директора ТОВ «АФ «Росія» Остапова Д.С. та ліквідатора ТОВ «Росія» Бережного О.І.

17. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 18.02.2009 про внесення подання про звільнення Бондар Світлани Борисівни з посади судді Чугуївського міського суду Харківської області, Моніча Богдана Сильвестровича з посади судді Черняхівського районного суду Житомирської області, Даруди Ірини Анатоліївни з посади судді Іршавського районного суду Закарпатської області за порушення присяги.

18. Відхилено пропозицію члена ВРЮ від 3.02.2009 про внесення подання про звільнення Обрізка Ігоря Михайловича, Онишкевича Тараса Володимировича з посад суддів Львівського апеляційного адміністративного суду за порушення присяги.

19. Відхилено рекомендацію Кваліфікаційної комісії суддів загальних судів Луганського апеляційного округу від 7.08.2009 про внесення подання про звільнення Озерова Віталія Олександровича з посади судді Старобільського районного суду Луганської області.

20. Внесено подання про звільнення Тюріна Миколи Миколайовича з посади судді Дзержинського міського суду Донецької області у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього.

21. Задоволено скаргу судді Тернівського районного суду м.Кривий Ріг Дніпропетровської області Коноваленка Максима Івановича на рішення ВККС від 21.04.2011, скасовано зазначене рішення ВККС, провадження в дисциплінарній справі закрито.

22. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за заявою Абрамова В.П., з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження стосовно суддів Вищого господарського суду України Дерепи Володимира Івановича, Грека Бориса Миколайовича та Кривди Дмитра Степановича.

23. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за скаргою Саітова Магомеда-Амін Абубакаровича від 10.06.2010, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Гримич Майї Костянтинівни з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (за дії, вчинені на посаді судді Печерського районного суду м.Києва) за порушення присяги.

24. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за скаргою представника ТОВ «ТАКТ-НАФТА» Маєвського А.В. від 17.01.2011, надісланою до ВРЮ народним депутатом Коржем В.П., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Ластовки Нелі Дмитрівни з посади судді Дніпровського районного суду м.Києва за порушення присяги.

25. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за його листом від 21.09.2010, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Чебан Алли Порфирівни з посади судді Татарбунарського районного суду Одеської області за порушення присяги.

26. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за скаргою генерального директора ПП «Осіріс» Хаустова В.А., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Кузіної Жанни Василівни з посади судді Київського районного суду м.Полтави та Орла Івана Івановича з посади судді Чорнухинського районного суду Полтавської області за порушення присяги.

27. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненнями голови правління АТ «Енергопостачальна компанія Одесаобленерго» Ніверчука О.М., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Матяш Таїсії Леонідівни з посади судді Дністровського міськрайонного суду Одеської області за порушення присяги.

28. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за заявою директора ТОВ «Термінал-2004» Чейпеша В.М., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Мокану Вікторії Василівни з посади судді господарського суду Закарпатської області за порушення присяги.

29. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненнями Левченко В.О., скерованими до Вищої ради юстиції головою Комітету ВР з питань правосуддя Ківаловим С.В. та народним депутатом Гордієнком С.В., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Грузман Тетяни Володимирівни з посади судді Оржицького районного суду Полтавської області за порушення присяги.

30. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ за зверненням народного депутата Литвина В.М. від 22 липня 2011 року, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Кузьменка В’ячеслава Володимировича з посади судді Заводського районного суду м.Миколаєва (за дії, вчинені на посаді судді Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області) за порушення присяги.

31. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Бонди­ком В.А. за зверненням Арнаутової Л.П.,з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Кузьменка В`ячеслава Володимировича з посади судді Заводського районного суду м.Миколаєва (за дії, вчинені на посаді судді Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області) за порушення присяги.