Закон і Бізнес


ОАЕ спростили умови набуття громадянства


№50 (1037) 10.12—16.12.2011
ДЕНИС МАЛКОВ
4789

Влада Об’єднаних Арабських Еміратів дозволила дітям громадянок країни, котрі уклали шлюб з іноземцями, отримувати громадянство після досягнення 18-річного віку. Раніше отримати громадянство могли тільки ті діти, батьки яких є громадянами країни.


Відповідний указ напередодні святкування 40-річчя створення держави, що відзначається 2 грудня, підписав президент країни шейх Халіфа бін Зайед Аль Нахайян, повідомляє державне інформагентство WAM.

«Діти громадянок Еміратів, котрі уклали шлюб з іноземцями, повинні користуватися правами громадян країни. Після досягнення 18-річного віку вони можуть подати заявку на отримання громадянства ОАЕ», — сказано в указі.

Порядок визначення громадянства, що існував раніше в цій державі, прий­нятий у більшості арабських країн. Протягом тривалого періоду лише в Тунісі громадянам країни — чоловікам і жінкам — були надані рівні права у визначенні громадянства дітей.

Разом з тим у 2005 році в Алжирі було прийнято закон, що дозволяє жінкам, котрі мають алжирське громадянство, передавати його дітям і чоловікові-іноземцеві.

У 2007-му влада Марокко оголосила, що жінки, котрі мають громадянство цієї держави і уклали шлюб з іноземцями, передають своїм дітям марокканське громадянство автоматично, тоді як їх чоловіки можуть претендувати на його отримання тільки після 5 років проживання в країні.

РИА «Новости»