Закон і Бізнес


Без гроша за кордоном


№6 (1148) 07.02—13.02.2014
2975

Парламентар пропонує заборонити своїм колегам, Президенту, низці держслужбовців та суддям вищих інстанцій мати рахунки та нерухомість за кордоном.


Відповідні пропозиції містяться у законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони окремим категоріям осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування відкривати і мати поточні і вкладні (депозитні) рахунки, зберігати фінансові активи в іноземних банках, мати цінні папери іноземних емітентів, придбання або володіння нерухомим майном за межами України)» (№4066), який підготував народний депутат від ВО «Батьківщина» Андрій Павловський.

«Людина, яка має активи за кордоном, не завжди керуватиметься у своїй діяльності державними інтересами», — переконаний нардеп.

Проектом передбачено заборону на відкриття і володіння рахунками в іноземних банках, володіння цінними паперами іноземних емітентів та нерухомістю за кордоном для низки представників органів влади. Зокрема, під обмеження потраплять Президент, народні депутати, державні службовці, які займають посади, віднесені до першої та другої категорій, голови Верховної Ради АР Крим, обласних та районних у містах рад, сільські, селищні, міські голови та їх заступники.

Крім цього, така заборона стосуватиметься суддів Конституційного Суду, Верховного Суду, вищих спеціалізованих судів, членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради юстиції. Як до такої ініціативи ставляться його колеги по фракції, а також інші опозиціонери, поки що невідомо.

Як до такої ініціативи ставляться його колеги по фракції, а також інші опозиціонери, наразі невідомо.