Закон і Бізнес


Венеція запровадила податок для туристів


№49 (1036) 03.12—09.12.2011
3229

Венеція стала третім містом в Італії, де з’явився податок для туристів. Мандрівники, що відвідують «місто мостів», мають сплачувати по €1 за ніч за кожну зірку готелю, в якому вони зупинилися.


Розмір податку варіюється залежно від сезону, розташування і типу готелю. Під час низького сезону плата буде вдвічі меншою. Якщо готель розташований не в історичному центрі міста, то податок зменшується на 30—40%

Податок не розповсюджується на дітей, котрі не досягли 10-ти річного віку, тоді як діти віком від 10 до 16 років платять половину вартості внеску для дорослого.

Повністю звільняються від плати постояльці молодіжних хостелів, водії туристичних автобусів, супровідник туристичних груп з 25 і більше людей, волонтери і співробітники сил правопорядку при виконанні службових обов’язків.

За словами віце-мера і голови бюджетного відділу міста Сандро Симіонато, мета нововведення — зберегти унікальне місто від потоку туристів, число яких збільшилося до 60 тис. на день. На отримані кошти влада планує поліпшити якість послуг, які пропонуються туристам, — суспільний транспорт, прибирання вулиць та ін. — і відновити інфраструктуру міста в цілому.

Наразі туристичний податок діє в двох італійських містах — Флоренції та Римі. У 2012 році його планують ввести ще в шести курортних містечках, розташованих на узбережжі поряд з містом Сорренто (Італія).