Закон і Бізнес


«Гноми» її величності


№47 (1034) 19.11—25.11.2011
2806

Британська преса обговорює «безглуздий позов», який виходець із Росії подав проти поліції Лондона. Лікар Олександр Собко стверджує, що поліцейські використовують «гномів» як таємних агентів.


Виходець із Росії вимагає від поліції лондонського сіті €55 тис. (понад 700 тис. грн.) у зв’язку з тим, що начебто зазнав принизливого обшуку і сексуальних домагань з боку двох карликів. Крім того, позивач стверджує, що в нього хотіли взяти зразки ДНК «для біологічних експериментів».

Згідно з інформацією таблоїду Sun, заявник уперше був зупинений поліцейськими для перевірки на вул.Чансері-лейн, коли «займався вправами, щоб освіжити розум». Того разу, цитує газета текст судового позову, О.Собка обшукали «двоє товстих полісменів і одна товста жінка-поліцейський». Після чого його доправили в дільницю, де поставили кілька запитань.

Через тиждень, стверджує лікар, до нього на вулиці підійшли «два усміхнені гноми». «Два карлики наблизилися до позивача з напруженими усмішками, один з них пред’явив щось схоже на посвідчення і висловив бажання обшукати заявника на підставі антитерористичного законодавства», — цитує таблоїд звернення до суду.

Крім того, повідомляється, що поліцейські, використовуючи те ж антитерористичне законодавство, при обшуку намагалися «сексуально домагатися» заявника. На цій підставі позивач вимагає компенсувати перенесені приниження і незаконне затримання.

У поліції підтвердили, що знають про позов і готові оспорити звинувачення.