Закон і Бізнес


Зникнення податківця


№46 (1033) 12.11—18.11.2011
2543

У Херсонській області пропав начальник відділу боротьби з корупцією при податковій адміністрації Сергій Красновський. У міліції підтверджують, що його оголошено в розшук як зниклого безвісти.


Як повідомляє газета «Голос України», С.Красновський ще 31 жовтня на своєму гумовому моторному човні відправився рибалити на річку Конку. Човен, на якому податківець мав би рибалити, згодом знайшли біля станції човнів «Азимут» с.Кардашинка Голопристанського району області. За інформацією видання, двигун човна був у робочому стані, на борту знайшли нерозпаковані снасті та пляшку коньяку, а ось власника не було, і ніхто з місцевих його не бачив.

Рятувальники МНС при огляді акваторії тіла не виявили.

Як пише газета, було встановлено, що в день виїзду на риболовлю податківець кілька разів спілкувався по мобільному телефону зі своїми колегами. «Востаннє його розмова урвалася на півслові, ніби хтось висмикнув апарат з руки співбесідника. З того часу начальник відділу ні з ким на зв’язок не виходив», — відзначає видання.

Представники податкових органів не виключають, що С.Красновський, виявивши факти зловживань, почав їх розслідувати. Це, на їх думку, і стало причиною його зникнення. Начальник Голопристанського райвідділу міліції Херсонської області Володимир Мартиненко підтвердив, що начальника відділу боротьби з корупцією оголошено в розшук як безвісти зниклого.

Версію про вбивство, замасковане під нещасний випадок, правоохоронні органи поки що основною не вважають. Немає переконливої інформації про можливий мотив злочину.