Закон і Бізнес


Україна та Румунія домовились про співпрацю органів юстиції


10.11.2011 17:51
1021

Україна та Румунія домовилися про співробітництво у сфері юстиції. Угоду про співробітництво між міністерствами юстиції двох країн було підписано сьогодні, 10 листопада, у Києві, в рамках офіційного візиту до України Міністра закордонних справ Румунії Теодора Баконскі.


Як повідомив за підсумками підписання документа міністр юстиції України Олександр Лавринович, угода підписана з намірами поглибити доброзичливі відносини з сусідньою державою. Сторони висловили переконання щодо важливості ролі органів юстиції в житті суспільства та визнали, що обмін досвідом у правовій галузі відповідає інтересам обох країн.

Так, сторони домовилися обмінюватися досвідом щодо підготовки законопроектів у галузі юстиції у відповідності до міжнародних норм та стандартів. Досягнуто домовленостей щодо обміну фахівцями та делегаціями для вивчення питань, що представляють спільний інтерес, а також підвищення кваліфікації працівників юстиції.

Щорічно, в рамках укладеної угоди, органи юстиції України та Румунії домовлятимуться про конкретні програми співробітництва. Зокрема, сторони висловили зацікавленість у проведенні спільних консультацій, семінарів, наукових конференцій з правових питань.