Закон і Бізнес


Боротьба за папір


№44 (1031) 29.10—04.11.2011
2800

Верховній Раді пропонують надсилати депутатам порядок денний та проекти законів електронною поштою, а роздруківки надавати лише на вимогу.


З пропозицією економити на папері виступив народний депутат Руслан Князевич, який подав законопроект «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради». Парламентар пропонує, щоб проект порядку денного сесії ВР надсилався народним депутатам на їхню електронну пошту не пізніше як за день до початку чергової сесії. Також на електронну пош­ту у визначені терміни, на його думку, слід надсилати проект рішення про внесення змін до порядку денного та уточнений порядок денний.

Інформація про всі законопроекти, внесені протягом дня до Верховної Ради, проекти інших актів та супровідні матеріали (в тому числі висновки, рішення, зауваження, пропозиції комітетів, комісій, експертиз тощо) в день їх реєстрації так само надсилатимуть на електронну пошту з відповідними посиланнями на тексти цих документів на сайті парламенту.

Відповідно до пропозицій «на вимогу народного депутата йому може бути надано законопроект, проект іншого акта та супровідні документи в друкованому вигляді на паперовому носії в день розгляду відповідного питання Верховною Радою, головним комітетом чи іншим уповноваженим суб’єктом».