Закон і Бізнес


Входини на Житомирщині


№44 (1031) 29.10—04.11.2011
2830

19 жовтня урочисто відчинено двері відремонтованого приміщення Олевського районного суду Житомирської області.


З 1973 року ця установа розташовувалася в приміщенні, яке не відповідало належним умовам для відправлення правосуддя. Суддям доводилося проводити засідання в кабінетах, оскільки були відсутні зали судових засідань, нарадчі кімнати, приміщення для конвою.

Під час капітального ремонту облаштовано залу судових засідань та конференц-зал, проведено всі необхідні комунікації й установлено технічні засоби. Відтепер усі судді та працівники апарату суду мають окремі кабінети, а слухання справ проводитимуться в залах судових засідань.

Голова Державної судової адміністрації Руслан Кирилюк під час відкриття суду відзначив, що забезпечення Феміди приміщеннями, які відповідали б належним для здійснення правосуддя умовам, — це одне з головних завдань ДСАУ. Він наголосив: «Незважаючи на обмеження видатків, завдяки спільним зусиллям ми змогли відкрити ще одне відремонтоване приміщення суду».

В урочистостях із цієї нагоди також узяли участь голова Апеляційного суду Житомирської області Віталій Котік, начальник ТУ ДСА в Житомирській області Василь Морей, голова Олевського районного суду Микола Ковальчук, голова Апеляційного адміністративного суду Житомирської області Катерина Франовська, голови місцевих загальних судів, представники органів місцевого самоврядування та громадськості.