Закон і Бізнес


Гроші стали поперек горла


№44 (1031) 29.10—04.11.2011
2857

Прокуратурою Зарічного району м.Сум до суду направлено кримінальну справу за обвинуваченням одного з керівників Державної інспекції охорони навколишнього природного середовища в Сумській області.


Як повідомив «ЗіБ» старший слідчий прокуратури Зарічного району м.Сум Євген Горобець, було встановлено, що до підсудного звернувся громадянин з проханням отримати висновок щодо відповідності екологічним нормам проекту землеустрою. Підсудний запропонував цьому громадянину передати хабар у розмірі 1000 грн. за оперативне вирішення питання. Згодом чиновникові було передано частину хабара в розмірі 400 грн., а решту грошей громадянин пообіцяв віддати біля одного із супермаркетів м.Сум. Саме там службовця і було затримано працівниками УСБУ в Сумській області.

При затриманні чоловік чинив активний спротив правоохоронцям, сховав хабар у роті й намагався його проковтнути. Аби не викрили його злочинних дій, кусав правоохоронців за руки та кілька годин тримав у роті 6 100-гривневих купюр, стверджуючи, що гроші давно проковтнув. Але після проведення певних медичних процедур правоохоронці вилучили грошові знаки.

Стосовно чиновника порушено кримінальну справу за ч.3 ст.368 КК, а також за ч.2 ст.342 і ч.2 ст.345 КК (опір та спричинення тілесних ушкоджень працівникам правоохоронного органу у зв’язку з виконанням ними своїх службових обов’язків).

Порушникові загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.