Закон і Бізнес


Житлова справа


№44 (1031) 29.10—04.11.2011
2709

Віктор Янукович переконаний, що перукарні та нотаріальні контори повинні мати можливість орендувати приміщення в житлових будинках. Глава держави попросив прибрати запропоновані Верховною Радою обмеження.


Президент повернув до парламенту закон №3825-VІ «Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об’єкта житлової нерухомості» (№3825-VІ)

В.Янукович звернув увагу на нову редакцію ст.6 ЖК, якою, зокрема, передбачається заборона надання в житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру. На сьогодні ж існує заборона надання таких приміщень для потреб промислового характеру.

Президент уважає, що з такими нововведеннями не можна погодитись, оскільки заборона призведе до вимушеного припинення підприємницької діяльності багатьма бізнесменами, адже чимало з них мають саме в таких приміщеннях перукарні, пункти ремонту одягу чи взуття, приватні нотаріальні контори тощо. Тому В.Янукович запропонував парламенту замінити слово «виробничого» на «промислового».

Законом також запроваджувався порядок підрахунку площі лоджій, балконів, веранд і терас. Відповідний коефіцієнт мав установлювати центральний орган виконавчої влади з питань житлової політики, однак, на думку глави держави, коефіцієнт має бути прописаний у самому законі.