Закон і Бізнес


Пошта — для живих


№41 (1028) 08.10—14.10.2011
2675

У США на поштових марках уперше з’являться зображення людей, котрі живуть нині. Про це оголосила Поштова служба Сполучених Штатів.


З 1 січня 2007 року в Америці діяло правило, згідно з яким зображення людини на марках могло з’явитися тільки через 5 років після її смерті. Раніше існував інший термін — 10 років. Хоча марки із зображеннями президентів виходили вже наступного року після кончини колишніх глав держави.

Тепер Поштова служба вирішила змінити свої ж правила і звернулася до американців з проханням надсилати пропозиції з приводу того, чиє зображення повинне з’явитися на марках першим. Розглядатимуться кандидатури американських музикантів, спортсменів, письменників та інших відомих людей. Поштовики пояснили, що сподіваються тим самим не тільки віддати належне знаменитостям, поки вони живі, а й підвищити інтерес до марок.

У даний час американська пошта зазнає фінансових труднощів. Підвищення інтересу до марок може дати додатковий імпульс до їх колекціонування і збільшити доходи.

Подібний досвід став у пригоді б і українській пошті. Особливо якщо за випуск марки із зображенням наших знаменитостей установити тариф як за розміщення реклами.