Закон і Бізнес


Квартирна справа


№41 (1028) 08.10—14.10.2011
2563

Слідчий відділ столичної прокуратури завершив розслідування та направив до суду кримінальну справу за обвинуваченням 3 колишніх службових осіб Голосіївської райдержадміністрації в м.Києві та 5 інших громадян, які обвинувачуються в скоєнні низки корупційних злочинів.


Як повідомила прес-служба прокуратури м.Києва, під час слідства встановлено, що працівники Голосіїв­ської РДА, зловживаючи службовим становищем, усупереч житловому законодавству надали 6 квартир у столиці особам, які не мали законних підстав на отримання житла. Крім того, один з керівників згаданої установи отримав хабар та вчинив замах на одержання іншого хабара на загальну суму $3 тис. за вирішення питання щодо поставлення ряду осіб на квартирний облік.

Також притягнуто до кримінальної відповідальності 5 осіб, котрі шляхом шахрайства та підроблення документів (медичних висновків, довідок про склад сім’ї тощо), які подавалися до відділу обліку та розподілу житлової площі Голосіївської РДА, заволоділи трьома квартирами в столиці.

Органами досудового слідства накладено арешт на майно обвинувачених та вжито заходів щодо запобігання неправомірному відчуженню незаконно отриманих помешкань.