Закон і Бізнес


Засідання


№41 (1028) 08.10—14.10.2011
3347

Вища рада юстиції Довідка Про результати розгляду питань порядку денного 27 вересня 2011 року №12


1. За поданням Ради суддів адміністративних судів Вища рада юстиції прийняла рішення про призначення МАСЛІЯ Володимира Івановича на посаду голови Київського апеляційного адміністративного суду.

2. За поданням Ради суддів загальних судів Вища рада юстиції прийняла рішення про призначення:

ДАРМІНА Михайла Олександровича — головою Єнакіївського міського суду Донецької області;

ЖМУРКА Павла Яковича — головою Карлівського районного суду Полтавської області;

КЛИМЕНКА Віктора Петровича — головою Докучаєвського міського суду Донецької області;

МАКАГАНЧУКА Віктора Івановича — головою Жданівського міського суду Донецької області;

РАДЧЕНКА Віталія Євгеновича — головою Сніжнянського міського суду Донецької області;

СМІЛЯНСЬКОГО Євгенія Анатолійовича — головою Оржицького районного суду Полтавської області;

СТЕБІВКО Олени Іванівни — головою Чорноморського районного суду Автономної Республіки Крим;

ЧЕРНЯКА Віктора Григоровича — головою Орджонікідзевського районного суду м.Харкова;

АНДРЕЄВА Віктора Васильовича — заступником голови Дзержинського міського суду Донецької області;

АНТОНОВА Андрія Володимировича — заступником голови Київського районного суду м.Полтави;

ГАЛИЧА Юрія Михайловича — заступником голови Ставищенського районного суду Київської області;

ДОВЖАНИНА Михайла Михайловича — заступником голови Хустського районного суду Закарпатської області;

КАМБУЛОВА Дмитра Геннадійовича — заступником голови Оболонського районного суду м.Києва;

КИРИЧКА Станіслава Анатолійовича — заступником голови Новосанжарського районного суду Полтавської області;

КРИЛОВОЇ Юлії Петрівни — заступником голови Дебальцевського міського суду Донецької області;

КУЧЕРЕНКО Ольги Анатоліївни — заступником голови Великоновосілківського районного суду Донецької області;

КУЧМИ Віталія Володимировича — заступником голови Сніжнянського міського суду Донецької області;

ЛЮТЯНСЬКОЇ Маргарити Степанівни — заступником голови Великоберезнянського районного суду Закарпатської області;

МУРАТОВОЇ Світлани Олександ­рівни — заступником голови Київського районного суду м.Харкова;

ОКСЕНЮКА Михайла Миколайови-
ча — заступником голови Козельщинського районного суду Полтавської області;

САВЧУКА Миколи Адамовича — заступником голови Ратнівського районного суду Волинської області;

САДОВСЬКОГО Костянтина Сергійовича — заступником голови Київ­ського районного суду м.Харкова;

СВІСТЄЛЬНІКОВОЇ Юлії Миколаївни — заступником голови Глобинського районного суду Полтавської області;

ТАТІЩЕВОЇ Яни Вікторівни — заступником голови Гребінківського районного суду Полтавської області;

ЧЕРТКОВОЇ Любові Олександ­рівни — заступником голови Докучаєвського міського суду Донецької області.

3. За поданням Ради суддів загальних судів Вища рада юстиції прийняла рішення про призначення ЖМУРЧЕНКА Василя Дмитровича на посаду голови Недригайлівського районного суду Сумської області та звільнення його з посади заступника голови цього суду.

4. За поданням Ради суддів загальних судів Вища рада юстиції прийняла рішення про призначення ШУЛЬГИ Олександра Миколайовича на посаду голови Липоводолинського районного суду Сумської області та звільнення його з посади заступника голови цього суду.

5. За поданням Ради суддів господарських судів Вища рада юстиції прийняла рішення про звільнення Продаєвича Валентина Олександровича з посади голови Господарського суду Одеської області у зв’язку з неналежним виконанням посадових обов’язків.

6. Вища рада юстиції відмовила у задоволенні скарги Муханова Олега Олександровича на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів від 8.06.2011 про відмову у рекомендуванні для обрання на посаду судді Сихівського районного суду м.Львова безстроково.

(Скарга подана з пропуском строку без клопотання про його поновлення.)

7. Залишено без розгляду скаргу Холодної Олени Ізівни на результати анонімного тестування (іспиту) на виявлення рівня загальних теоретичних знань у галузі права, проведеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів 22.05.2011.

8. Залишено без розгляду скаргу Уразова Максима Олександровича на результати анонімного тестування (іспиту) на виявлення рівня загальних теоретичних знань у галузі права, проведеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів 22.05.2011.

9. Залишено без розгляду скаргу Шаповалової Лариси Михайлівни на результати анонімного тестування (іспиту) на виявлення рівня загальних теоретичних знань у галузі права, проведеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів 22.05.2011.

10. Залишено без розгляду скаргу Коваленка Геннадія Ігоровича на результати анонімного тестування (іспиту) на виявлення рівня загальних теоретичних знань у галузі права, проведеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів 22.05.2011.

11. Залишено без розгляду скаргу Семенової Олени Вікторівни на результати анонімного тестування (іспиту) на виявлення рівня загальних теоретичних знань у галузі права, проведеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів 22.05.2011.

12. Вища рада юстиції відмовила у задоволенні скарги Мудрак Анни Михайлівни на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів від 29.06.2011 №2025/пп-11 щодо затвердження результатів кваліфікаційного іспиту.

(Скарга подана з пропуском строку без клопотання про його поновлення.)

13. Прийнято рішення про внесення подань про звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

13.1. У зв’язку з поданням заяви про відставку:

Луніна Сергія Вікторовича — судді Апеляційного суду Автономної Респуб­ліки Крим;

Луцяка Михайла Івановича — судді Господарського суду Автономної Республіки Крим;

Сукманової Надії Валентинівни — судді Апеляційного суду Донецької області;

Шевченка Віталія Юхимовича — судді Господарського суду м.Києва;

Шелеська Василя Дмитровича — судді Онуфріївського районного суду Кіровоградської області.

14. Відхилено пропозицію члена Вищої ради юстиції Портнова А.В. від 25.11.2010 про внесення подання про звільнення Чеберяка Павла Петровича з посади судді Господарського суду м.Києва за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненні заступника глави Адміністрації Президента — керівника головного управління з питань судової реформи та судоустрою Портнова А.В. від 16.08.2010, директора ТОВ «Інвест таун» Шалашної В.О. від 29.09.2010, депутата Київської міської ради 6-го скликання Кримчака С.О. від 30.09.2010, та доповнення до вказаної пропозиції від 2.02.2011.

15. Відхилено пропозицію члена ВРЮ Гаврилюка М.І. від 19.01.2011 про внесення подання про звільнення Назарчука Романа Володимировича з посади судді Чемеровецького районного суду Хмельницької області за порушення присяги.

16. Вища рада юстиції підтримала пропозицію члена ВРЮ Кривен-
ка В.В. від 6.07.2010 про внесення подання про звільнення Торчинської Людмили Олександрівни з посади судді Господарського суду Одеської області за порушення присяги, внесену за колективними аналогічними зверненнями голови правління ГО «Антирейдерський рух» Кравця Ю.І., голови ГО «Комітет протидії корупції та організованій злочинності» Васильковського В.М. та голови Одеської міської організації роботодавців Шендеровського Ю.Ю. від 18.01.2010, надісланими до Вищої ради юстиції авторами, головою Комітету ВР з питань правосуддя Ківаловим С.В., народними депутатами Гриневецьким С.Р., Катеринчуком М.Д., та депутатським зверненням першого заступника голови Комітету ВР з питань правосуддя, народного депутата Кармазіна Ю.А.

Також ВРЮ підтримала пропозицію члена ВРЮ Кудрявцева В.В. від 8.07.2010 та пропозицію члена ВРЮ Кузьміна Р.Р. від 18.10.2010 про внесення подання про звільнення Торчинської Людмили Олександрівни з посади судді Господарського суду Одеської області за порушення присяги.

17. Відхилено пропозицію члена ВРЮ Кудрявцева В.В. від 22.04.2008 про внесення подання про звільнення Стамбули Михайла Івановича з посади судді Дніпровського районного суду м.Херсона за порушення присяги.

18. Відхилено пропозицію члена ВРЮ Кудрявцева В.В. від 22.04.2008 про внесення подання про звільнення Бобровника Олександра Вікторовича з посади судді Солом’янського районного суду м.Києва за порушення присяги. Член ВРЮ Завальнюк В.В. відкликав свою пропозицію від 6.09.2010 про внесення подання про звільнення зазначеного судді з посади за порушення присяги.

19. Відхилено пропозицію члена ВРЮ Кудрявцева В.В. від 21.04.2008 та пропозицію члена ВРЮ Завальню-
ка В.В. від 6.09.2010 про внесення подання про звільнення Середи Анатолія Васильовича з посади судді Автозаводського районного суду м.Кременчука Полтавської області за порушення присяги.

20. Відхилено пропозицію члена ВРЮ Гаврилюка М.І. від 2.02.2011 про внесення подання про звільнення Середи Анатолія Васильовича з посади судді Автозаводського районного суду м.Кременчука Полтавської області за порушення присяги.

21. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Бондиком В.А. за зверненнями Балді-
са М.М.: від 12.07.2010, направленим віце-прем’єр-міністром із силових питань, головою міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств Сівковичем В.Л.; від 27.07.2010, направленим заступником міністра Кабінету Міністрів, членом міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств Богданом А.Й.; від 5.08.2010, направленим першим заступником глави АП — представником Президента в Конституційному Суді Лукаш О.Л. та депутатським зверненням народного депутата Забарського В.В. від 15.07.2010, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Середи Анатолія Васильовича, Савічева Володимира Олександровича, Ященка Миколи Анатолійовича з посад суддів Автозаводського районного суду м.Кременчука Полтавської області за порушення присяги.

22. Відхилено пропозицію члена ВРЮ Кудрявцева В.В. від 3.03.2009 про внесення подання про звільнення Кушнерика Мар’яна Петровича, Довгополова Олександра Михайловича, Заверухи Олега Богдановича з посад суддів Львівського апеляційного адміністративного суду за порушення присяги.

23. Відхилено рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів від 19.05.2011 про внесення подання про звільнення Куковенкова Сергія Володимировича з посади судді Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області за порушення присяги.

ВРЮ прийняла рішення про призначення перевірки відомостей, викладених у рішенні ВККС щодо наявності підстав для звільнення Куковенкова Сергія Володимировича з посади судді Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області за порушення присяги. Також призначено перевірку стосовно в.о. голови Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Квітки Олексія Миколайовича.

24. Відхилено рекомендацію ВККС від 31.03.2011 про внесення подання про звільнення Блажко Ірини Олексіївни з посади судді Октябрського районного суду м.Полтави за порушення присяги.

25. Відхилено рекомендацію ВККС від 7.04.2011 про внесення подання про звільнення Руднєвої Ольги Тимо­фіївни з посади судді Дзержинського міського суду Донецької області за порушення присяги.

(Постановою ВР від 7.07.2011 №3625-VI Руднєва О.Т. звільнена з посади судді Дзержинського міського суду Донецької області у зв’язку з поданням заяви про відставку.)

26. Відхилено рекомендацію кваліфікаційної комісії суддів загальних судів Дніпропетровського апеляційного округу від 26.02.2009 про прийняття подання щодо звільнення Єланського Олега Геннадійовича з посади судді Покровського районного суду Дніпропетровської області.

27. Залишено без задоволення скаргу судді Покровського районного суду Дніпропетровської області Єланського Олега Геннадійовича на рішення Кваліфікаційної комісії суддів загальних судів Дніпропетровського апеляційного округу від 26.02.2009.

28. Залишено без задоволення скаргу судді Покровського районного суду Дніпропетровської області Єланського Олега Геннадійовича на рішення Кваліфікаційної комісії суддів загальних судів Дніпропетровського апеляційного округу від 22.01.2009.

29. Задоволено скаргу судді Покровського районного суду Дніпропетровської області Єланського Олега Геннадійовича на рішення Кваліфікаційної комісії суддів загальних судів Дніпропетровського апеляційного округу від 23.04.2009.

30. Частково задоволено скаргу судді Покровського районного суду Дніпропетровської області Єланського Олега Геннадійовича на рішення Кваліфікаційної комісії суддів загальних судів Дніпропетровського апеляційного округу від 28.05.2009.

31. Задоволено скаргу судді Тельманівського районного суду Донецької області Чиньонова Олександра Вікторовича на рішення ВККС від 12.05.2011.

32. Повернуто до ВККС скаргу судді Кіровського районного суду м.Дніпропетровська Ходасевича Олега Володимировича на рішення ВККС від 30.06.2011 про відкриття дисциплінарної справи стосовно нього.

33. Відхилено подання члена ВРЮ Медведька О.І. від 27.11.2008 про відкриття дисциплінарного провадження стосовно суддів Вищого адміністративного суду Фадєєвої Ніни Миколаївни, Васильченко Наталії Володимирівни, Харченка Василя Васильовича, Шкляр Людмили Тимофіївни, Чалого Сергія Яковича.

(Постановою ВР від 8.10.2009 №1635-VI Фадєєва Н.М. звільнена з посади судді ВАС у зв’язку з поданням заяви про відставку.)

34. Відхилено подання члена ВРЮ Кудрявцева В.В. від 20.05.2008 про відкриття дисциплінарного провадження стосовно судді ВАС Гордійчук Марії Петрівни.

35. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Завальнюком В.В. за зверненням голови Національної комісії з питань регулювання зв’язку Звєрєва В., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Овсієнко Олени Григорівни з посади судді Деснянського районного суду м.Києва за порушення присяги.

36. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Завальнюком В.В. за зверненням голови Національної комісії з питань регулювання зв’язку Звєрєва В., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Кантура Анатолія Михайловича з посади судді Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області за порушення присяги.

37. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Кравченком К.Т. за депутатським запитом народних депутатів Лукаш О.Л, Портнова А.В., Ілляшова Г.О. від 4.06.2009, зверненням народного депутата Лукаш О.Л. від 4.06.2009, направленим до ВРЮ головою Комітету ВР з питань правосуддя Ківаловим С.В. 25.06.2009, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Дужича Сергія Порфирійовича з посади судді Рівненського апеляційного господарського суду (за дії, вчинені на посаді судді Рівненського міського суду Рівненської області), Малько Ольги Сергіївни з посади судді Апеляційного суду Рівненської області, Герасимчука Миколи Костянтиновича, Діонісьєвої Наталії Миколаївни, Бердія Миколи Антоновича, Рогозіна Святослава Вікторовича з посад суддів Рівненського міського суду Рівненської області за порушення присяги.

38. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Лавриновичем О.В. за заявою Кампова В.А. від 9.09.2010, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Даруди Ірини Анатоліївни з посади судді Іршавського районного суду Закарпатської області та Улицького Василя Зиновійовича з посади судді Львівського апеляційного адміністративного суду за порушення присяги.

39. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Колесниченком В.М. за зверненням голови правління АТ «Місто Банк» Фурсіна І.Г. від 1.06.2010, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Плавича Ігоря Володимировича з посади судді Малиновського районного суду м.Одеси за порушення присяги.

40. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Висоцьким В.І. за зверненням представника ЗАТ «Одесакондитер» та ЗАТ «Торговий дім «Люксембурзький» Єфремова В.Ю., направленим в доповнення до пропозиції члена ВРЮ Онопенка В.В. від 15.12.2008, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Нікітіної Світлани Йосипівни з посади судді Приморського районного суду м.Одеси за порушення присяги.

41. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Ківаловим С.В. за колективним зверненням депутатів Одеської міської ради V скликання Чайчука Н.О., Селяніна Г.В., Орлова О.В. та інших від 28.07.2006, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Нікітіної Світлани Йосипівни з посади судді Приморського районного суду м.Одеси за порушення присяги.

42. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Ківаловим С.В. за зверненням голови правління ЗАТ «ДОПСОК» Царенка М.Г. від 2.10.2006, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Коваленка Олександра Олексійовича з посади судді Господарського суду Дніпропетровської області за порушення присяги.

43. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Кобилянським М.Г. за зверненням голови Головного контрольно-ревізійного управління Андрєєва П.П. від 22.06.2010, надісланим до ВРЮ заступником міністра Кабінету Міністрів — урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики Богданом А.Й., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Матвєєвої Вікторії Вікторівни з посади судді Луганського окружного адміністративного суду за порушення присяги.

44. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Ківаловим С.В. за зверненнями голови правління ВАТ «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча» Бойка В.С., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Левшиної Ганни Валеріївни, Нестеренко Юлії Сергіївни, Попкова Дениса Олександровича з посад суддів Господарського суду Донецької області, Козир Тетяни Павлівни, Малетича Михайла Михайловича, Мележик Неоніли Іванівни з посад суддів Вищого господарського суду за порушення присяги.

45. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Колесниченком В.М. за зверненнями в.о. голови правління ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» Юткіна В.М. від 29.09.2009, скерованим до ВРЮ головою Комітету ВР з питань правосуддя Ківаловим С.В. 22.10.2009, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Кривохижої Тетяни Геннадіївни з посади судді Господарського суду Луганської області за порушення присяги.

46. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Кобилянським М.Г. за зверненнями голови Федерації профспілок, народного депутата Хари В.Г., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Овчаренко Наталії Григорівни з посади судді Кіровського районного суду м.Дніпропетровська, Павлової Жанни Петрівни з посади судді Заводського районного суду м.Миколаєва, Міщенка Геннадія Автономовича з посади судді Ворошиловського районного суду м.Донецька за порушення присяги.

(Постановою ВР від 23.12.2010 №2867-VI Міщенко Г.А. звільнений з посади судді Ворошиловського районного суду м.Донецька у зв’язку з порушенням присяги.)

47. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Лавриновичем О.В. за його листом від 4.10.2010, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Куропятник Ольги Михайлівни з посади судді Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області за порушення присяги.

48. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Бондиком В.А. за скаргою директорів компаній Kintyre Finance LTD, Raimes Management Corp, Kelbrook International S.A., з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Іванченкової Ольги Миколаївни з посади судді Господарського суду м.Києва (за дії, вчинені на посаді судді Господарського суду Донецької області), Волкова Сергія Анатолійовича з посади судді Оболонського районного суду м.Києва, Журавель Валентини Іванівни з посади судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ (за дії, вчинені на посаді судді Апеляційного суду м.Києва) за порушення присяги.

(Указом Президента від 8.06.2011 №657/2011 суддя Господарського суду Донецької області Іванченкова О.М. переведена на роботу на посаді судді Господарського суду м.Києва у межах п’ятирічного строку.)

(Постановою ВР від 12.05.2011 №3337-VI Волков С.А. звільнений з посади судді Оболонського районного суду м.Києва у зв’язку з поданням заяви про відставку.)

49. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Кудрявцевим В.В. за зверненням народних депутатів Шпака В.Ф., Рудченка М.М., Литвина Ю.О. від 20.03.2008, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Яценко Олени Василівни з посади судді ВГС за порушення присяги.

50. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Кобилянським М.Г. за зверненням заступника Генерального прокурора — прокурора Автономної Республіки Крим Моліцького С.В. від 23.12.2010, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Старової Ніни Едуардівни з посади судді Київського окружного адміністративного суду (за дії, вчинені на посаді судді Залізничного районного суду м.Сімферополя) за порушення присяги, та зверненням заступника Генерального прокурора — прокурора Автономної Республіки Крим Моліцького С.В. від 26.08.2011.

51. Затверджено результати перевірки, проведеної членом ВРЮ Удовиченком О.С. за скаргою голови правління ПАТ «Банк Форум» Колесника В.Я. від 30.11.2010, з висновком про відсутність підстав для внесення подання про звільнення Чорнобука Валерія Івановича з посади судді Апеляційного суду м.Києва (за дії, вчинені на посаді судді Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська та Васильківського районного суду Дніпропетровської області) за порушення присяги.

52. Повторно направлено до ВР подання ВРЮ від 16.03.2011 щодо звільнення Васіної Лілії Анатоліївни з посади судді Кіровського районного суду м.Дніпропетровська за порушення присяги.