Закон і Бізнес


Третя стать


№39 (1026) 24.09—30.09.2011
2808

Відтепер австралійцям для визначення своєї статі будуть пропонувати, крім двох звичних варіантів — F (female —жінка) і М (male — чоловік) — іще й третій — Х.


Зазначати останній варіант у всіх без винятку документах зможуть люди, які змінили стать, планують це зробити чи просто фізіологічно виглядають як представники протилежної статі.

Своїм рішенням влада Австралії хоче здолати дискримінацію. «Було багато випадків, коли людей затримували в аеропортах (у зоні міграційного контролю) інших країн просто через те, що паспорти цих осіб не відображали їхнього зовнішнього вигляду», — повідомила сенатор Австралії Луїза Претт. На її думку, подібні ситуації спричинюють стрес. За таких обставин будь-яка людина почувається некомфортно. Усе це може загрожувати життю і здоров’ю людей. Сенатор стверджує, що таке вольове рішення — великий крок уперед.

Доречно зазначити, що партнер Л.Претт народився жінкою, а нині ідентифікує себе чоловіком.

Дотепер в Австралії люди, котрі вважали, що насправді їх стать не відповідає тій, в якій вони народилися, мали надати документи про проведену операцію, тільки після цього їм у паспорті змінювали стать.