Закон і Бізнес


Внутрішній нагляд


№39 (1026) 24.09—30.09.2011
2752

Нардепи пропонують оприлюднювати доходи і витрати тільки законників із Верховного і вищих спеціалізованих судів. Решта розповідатимуть про свій матеріальний добробут лише за місцем роботи.


Комітет Верховної Ради з питань правосуддя рекомендує парламенту прийняти за основу проект «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (№8288), поданий Володимиром Пилипенком.

Проект пропонує встановити: судді мають надавати відомості, визначені законом «Про засади запобігання та протидії корупції», за місцем роботи. При цьому Голова і судді Верховного Суду та голови і судді вищих спеціалізованих судів повинні подавати такі відомості до Державної судової адміністрації в десятиденний строк з дня їх надання за місцем роботи з метою опублікування на офіційному веб-порталі судової влади.

Проект також передбачає, що не підлягають опублікуванню відомості про місце проживання судді, місце­знаходження нерухомого майна власником якого він є, а також прізвища, імена, по батькові членів його сім’ї.

Актуальність проекту, на думку членів комітету, зумовлена як необхідністю вдосконалити положення чинного законодавства про порядок опублікування податкової декларації, так і необхідністю узгодити положення закону «Про судоустрій і статус суддів» із загальною концепцією фінансового контролю.