Закон і Бізнес


Авто в парасольці


№4 (1146) 25.01—31.01.2014
3305

Набув чинності вирок Липовецького районного суду Вінницької області стосовно колишнього голови лікарської консультативної комісії з визначення групи інвалідності однієї з районних лікарень регіону, який вимагав та отримував неправомірну вигоду за сприяння громадянам-інвалідам в отриманні ними гарантованих державою соціальних пільг.


У вересні минулого року працівники СБУ у Вінницькій області затримали лікаря на одній із вулиць містечка на гарячому після одержання $3200 від пенсіонера, інваліда третьої групи, за оформлення йому документів на отримання права перебування в черзі на безкоштовний автомобіль. Кошти правоохоронці виявили у складеній парасольці хабарника.

Згідно з вироком суду його визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.368 (зловживання владою або службовим становищем) і ч.1 ст.364 КК («Одержання неправомірної вигоди службовою особою») і призначено покарання у вигляді штрафу в сумі 8500 грн., позбавлення права обіймати керівні посади у сфері охорони здоров’я протягом 2 років. Засудженому призначено також виконання виправних робіт терміном 1,5 року з відрахуванням 20% заробітної плати в дохід держави.