Закон і Бізнес


Рада пообіцяла залишити пільги


19.09.2011 16:08
1101

У Верховній Раді збираються знайти компроміс у питанні фінансування соціальних пільг. Про це заявляли депутати, як опозиційних, так і провладних фракцій, в ході засідання Погоджувальної ради 19 вересня.


Йдеться про резонансне законопроекті № 9127 «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень». Цей законопроект зокрема зачіпає гостре питання фінансування пільговиків, пише «Багнет».

Він був прийнятий у першому читанні на минулому пленарному тижні і зараз стоїть на порядку денному за скороченою процедурою. Як зазначив на брифінгу за підсумками засідання Погоджувальної ради спікер парламенту Володимир Литвин, за цей час до документа прийшло безліч поправок. Тому йому складно сказати, коли проект буде розглянутий у другому читанні: «Буде розглянуто, якщо буде готовий до другого читання, причому по повній процедурі з таблицею поправок і всім необхідним».

У той же час спікер зазначив, що з 2000 року пільги коректувалися і компромісна позиція, яка тут може бути – це зобов'язання виплачувати пільги в обсязі не нижче того, який був на момент прийняття законопроекту. Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зазначив, що вони зовсім не в захваті від того, що доводиться приймати такі законопроекти. Але сподівається, що в цьому питанні буде знайдено компроміс: «І ми пройдемо дане питання в короткі терміни осіннього періоду для того, щоб навесні зайнятися іншими актуальними питаннями».

Цей оптимізм поділяє і віце-спікер парламенту Микола Томенко. Він підкреслив, що опозиція розуміє становище, в якому перебуває держава та її радує, що влада прислухається до її думки. Зокрема, на думку віце-спікера, про це говорить вилучення з норми нового варіанту законопроекту норми про приватизацію української ГТС.