Закон і Бізнес


400 контрабандних ноутбуків дістались державі


19.09.2011 13:15
1099

На Сумщині за рішенням суду в прибуток держави конфісковані ноутбуки загальною вартістю понад 2 млн грн.


У лютому 2011 року поблизу с. Нова Гута Середино-Будського району співробітники СБУ затримали три автомобілі, завантажені ноутбуками, які четверо громадян України намагалися вивезти контрабандним шляхом до Росії. Стосовно організатора та перевізників контрабанди СБ України була порушена кримінальна справа, повідомили «ЗіБ» у прес-центрі служби.

За результатами її розгляду Середино-Будським районним судом Сумської області одного зловмисника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу України (організація замаху на вчинення контрабанди за попередньою змовою групою осіб), а трьох його спільників – у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 (замах на вчинення контрабанди за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Рішенням суду організатору протиправної оборудки призначено покарання у вигляді арешту строком на 6 місяців, а його спільникам - позбавлення волі строком на 3 роки з іспитовим терміном 1 рік.

Згідно з вироком суду предмети контрабанди – 400 ноутбуків провідних брендів загальною вартістю понад 2 млн. грн., а також знаряддя вчинення злочину – вантажні автомобілі – конфісковано у прибуток держави.