Закон і Бізнес


Правники визначать роль превенції в захисті прав людини


19.09.2011 12:31
935

20-21 вересня 2011 року в Києві в рамках головування України в Комітеті Міністрів Ради Європи відбудеться міжнародна конференція на тему: «Роль превенції в заохоченні та захисті прав людини».


Для участі у вказаній конференції до Києва прибудуть комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг, голова Генерального директорату РЄ з прав людини та правових питань Філіп Буайя, голова комітету РЄ з питань запобігання тортурам Лятіф Гусейнов, голова комітету з юридичних питань та прав людини Парламентської асамблеї Ради Європи Крістос Пургурідес, голова Європейської комісії проти расизму та нетерпимості Нілс Музніекс та інші представники інституцій РЄ, зокрема, представники Комітету Міністрів Ради Європи, Європейського суду з прав людини, а також міністри юстиції країн Європи.

Україну на конференції представлятимуть вищі посадові особи органів державної влади України, зокрема, міністр юстиції України Олександр Лавринович, представники всіх вищих спеціалізованих судів України, Конституційного Суду, Адміністрації Президента, Верховної Ради, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Генеральної прокуратури, МВС, МЗС, Державної пенітенціарної служби.

Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі Мін'юсту, під час конференції заплановано обговорення механізмів попередження порушень прав людини на національному рівні, виконання рішень Європейського суду з прав людини, питання реформування Євросуду. На обговорення винесене питання щодо ролі міжнародних органів та актів у попередженні порушень прав людини, зокрема в контексті діяльності Комітету із запобігання катуванням та нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню, Європейського комітету із соціальних прав, Європейської комісії проти расизму та нетерпимості.

За результатами обговорення зазначених питань планується ухвалення підсумкового документу, в якому буде визначено подальші дії інституцій Ради Європи та країн-членів цієї організації у сфері попередження порушень прав людини.