Закон і Бізнес


Піраміди залишаються без віз


№38 (1025) 17.09—23.09.2011
2740

Єгипетська влада відмовилась від наміру посилити правила в’їзду в країну. Раніше планувалось, що з наступного тижня для перетину кордону громадянам країн, які до цього користувались спрощеною схемою, доведеться оформляти документи заздалегідь.


Уряд Єгипту одностайно погодився, що «місцева й іноземна реакція щодо оприлюднених заходів яскраво засвідчила, що можливі негативні наслідки для туристичного сектору краї­ни», пояснив міністр туризму Єгипту Мунір Фахрі Абдель Нур, якого цитує «РосБізнесКонсалтинг».

Рішення щодо запровадження процедури попереднього оформлення віз для іноземців, котрі перетинають єгипетський кордон, було оприлюднено 9 вересня. Нові правила стосувались громадян, котрі прибувають до Єгипту з США, країн Європи, Австралії, Перської затоки, Латинської Америки й Азії. При цьому туристичним групам, як і раніше, дозволялось проходити спрощене візове оформлення в аеропортах.

До революції та скинення президента Хосні Мубарака грошовий обіг єгипетської туріндустрії становив більш ніж $13 млрд. У 2011 році заворушення в країні негативно позначились на туристичному бізнесі. Зокрема, багато туристів із пострадянського простору віддали перевагу відпочинку в Туреччині чи Іспанії.

Обстановка в єгипетській столиці залишається напруженою навіть після кількох місяців після революції. Внаслідок нещодавніх заворушень поблизу ізраїльського посольства в Каїрі постраждали 1049 людей.