Закон і Бізнес


Робота замість пільг


№38 (1025) 17.09—23.09.2011
2623

Президент США Барак Обама подав до Конгресу законопроект про створення робочих місць, котрий пропонує одержати необхідну для цього суму $447 млрд за рахунок податків з багатих американців. Республіканці вже висловили заперечення проти цієї ініціативи, оскільки податки вдарять по тих, хто створює робочі місця.


Закон «Про американські робочі місця» Б.Обама представив у спеціальному виступі перед обома палатами Конгресу. Президент США запропонував знизити податки, що стосуються найманих робітників і працедавців, а також виділити кошти на інфраструктурні проекти і наймання вчителів.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, щоб компенсувати ці витрати і недоотримані доходи в умовах рекордного дефіциту, Білий дім пропонує обмежити будь-які податкові пільги для осіб з доходами понад $200 тис. у рік, усунути лазівки, якими активно користувалися компанії нафтогазового сектору, й підвищити податки для менеджерів хедж-фондів.

Б.Обама підкреслив, що його плани «не додадуть ні цента до дефіциту». Як пояснив директор з питань бюджету в Білому домі Джейкоб Лью, пакет податкових заходів включає «подушку» в $20 млрд.

Республіканці відкидали багато пропозицій Б.Обами ще під час затяжного літнього протистояння щодо питання про підвищення «стелі» запозичень.

Згідно з планом уряди штатів і муніципалітетів одержать $50 млрд на розвиток транспортної інфраструктури, $35 млрд — на зарплати працівників шкіл, поліції та пожежної охорони, $30 млрд — на модернізацію державних шкіл і закладів професійної освіти і $15 млрд — на ремонт порожнього житла, зокрема вилученого за несплату іпотеки.