Закон і Бізнес


Санаторії повернули державі


№38 (1025) 17.09—23.09.2011
2617

ГПУ продовжує активні дії з повернення державі профспілкового майна. Недавно суд задовольнив позови про повернення державі двох санаторіїв — в Одесі та Ялті.


5 вересня цього року Господарський суд Одеської області задовольнив позов прокуратури Суворовського району м.Одеси на користь держави в особі Фонду державного майна. Таким чином, був визнаний недійсним договір купівлі-продажу частини споруд ДП «Клінічний санаторій ім. Пирогова» площею понад 34 тис. м2, згідно з яким майно було незаконно відчужене на користь ПП «Брікк». За державою визнано право власності на ці будівлі, і ПП «Брікк» зобов’язане в найближчому майбутньому передати будівлі в користування санаторію, повідомили «ЗіБ» у прес-службі ГПУ.

Аналогічне рішення ухвалив Господарський суд АР Крим, повернувши державі лікувальні корпуси ялтинського санаторію «Орлине гніздо», загальною площею понад 883 м2. Суд задовольнив позов заступника прокурора м.Ялти на користь ФДМ, визнав недійсним договір купівлі-продажу, укладений між ЗАТ «Лікувально-оздоровчі установи профспілок «Укр­профоздоровниці» і ТОВ «Фірма «Поліпак», і зобов’язав підприємство повернути зазначені будівлі державі.