Закон і Бізнес


Дільничне свавілля


№38 (1025) 17.09—23.09.2011
2654

Прокуратура Святошинського району м.Києва направила до суду кримінальну справу, порушену стосовно двох працівників міліції, яких обвинувачують у перевищені службових повноважень, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень громадянину та у службовому підробленні.


Досудовим слідством установлено, що 24 квітня 2011 р. двоє дільничних інспекторів міліції Святошинського РУ ГУ МВС України в м.Києві незаконно затримали та доставили потерпілого до дільничного пункту міліції, де заподіяли йому тілесних ушкоджень, повідомили «ЗіБ» у прес-службі ГПУ. У результаті потерпілий не міг рухатися самостійно та залишився поблизу дільничного пункту міліції, до якого викликали швидку перехожі. Після медичного огляду постраждалий був госпіталізований.

Щоб уникнути відповідальності, міліціонери склали протокол про вилучення у потерпілого речовини рослинного походження зеленого кольору, до документа також унесли неправдиві відомості про непокору працівникам міліції. 26 квітня 2011 р. правоохоронців було затримано, судом обрано запобіжний захід — тримання під вартою.

За ч.3 ст.365, ч.2 ст.121 та ч.1 ст.366 КК передбачено максимальне покарання до 10 років позбавлення волі.