Закон і Бізнес


Державі повернули 120 га самозахоплених земель


19.09.2011 10:38
923

На Вінниччині виявлено самозахоплення 120 гектарів земель, які належать Міністерству оборони України.


На початку вересня 2011 року співробітники СБУ встановили та задокументували факт порушення вимог земельного законодавства при використанні земель Міністерства оборони на території Ямпільського району Вінницької області.

Встановлено, що територія площею майже 120 гектарів була незаконно засіяна соняшниками та соєю. Перевірка показала, що ця земельна ділянка не один рік використовувалась незаконно. Відповідні рішення органу виконавчої влади чи місцевого самоврядування про її передачу у власність, або надання в оренду – відсутні. Згідно з Законом України «Про державний контроль за використанням та охороною земель» цей факт кваліфікований представниками Головного управління Держкомзему у Вінницькій області, як самовільне зайняття земельної ділянки, повідомили «ЗіБ» у прес-центрі СБ України.

На момент проведення перевірки встановити осіб, причетних до незаконного використання земель, не вдалося, тому податкова інспекція передала посіви зернових на відповідальне зберігання до одного з місцевих сільськогосподарських товариств. Органами податкової інспекції було ухвалено рішення зібраний урожай, попередньо оцінений майже в один мільйон гривень обернути на користь держави.