Закон і Бізнес


Україна і Бруней лібералізують візовий режим


19.09.2011 10:05
837

Уряд на засіданні 14 вересня ц.р. схвалив постанову „Про затвердження Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Його Величності Султана і Янг Ді-Пертуана Брунею Даруссаламу про взаємне скасування віз для громадян, які користуються паспортами для виїзду за кордон".


Угоду було укладено 30 березня ц.р. в ході візиту Президента України В.Ф.Януковича до Брунею Даруссаламу, повідомили "ЗіБ" у прес-службі МЗС.

Прийняття постанови надає правових підстав для набрання чинності зазначеної Угоди, що є важливим кроком у напрямку лібералізації візового режиму з Брунеєм і відповідає інтересам громадян обох держав, сприяє подальшому поглибленню українсько-брунейських відносин, розвитку двосторонніх контактів у політичній, економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах.

Віднині громадяни України та громадяни Брунею Даруссаламу, які користуються дійсними паспортами для виїзду за кордон, можуть в'їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території держави іншої договірної сторони упродовж строку, що не перевищує 30 днів з дати в'їзду.

Проект Постанови розроблено Міністерством закордонних справ та погоджено Міністерством внутрішніх справ, Міністерством фінансів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством юстиції, Адміністрацією Державної прикордонної служби та Службою безпеки України.